Surówka z czerwonej kapusty lepsza niż z restauracji. Te 2 dodatki są najważniejsze
Zapomnij o śmietanie, jogurcie i majonezie. Są o wiele lepsze produkty, aby podbić smak surówki z czerwonej kapusty. Oprócz jabłka i marchewki koniecznie dodaj jeszcze świeży czosnek i ocet balsamiczny. Efekt zachwyci każdego.
Surówka z czerwonej kapusty będzie lepsza niż z restauracji
Surówka z czerwonej kapusty jest świetnym dodatkiem do obiadu. Smakuje doskonale z duszonym, pieczonym i smażonym mięsem, pieczonymi rybami oraz daniami wegetariańskimi. Jest prosta w przygotowaniu, tania i doskonale podkreśla smak głównych potraw.
Wiele osób surówkę z kapusty doprawia majonezem lub śmietaną. Mamy zdecydowanie lepszy przepis. Kapustę doprawiamy świeżym czosnkiem i octem balsamicznym. Nie dość, że jest o wiele lżejsza, to smakuje nawet lepiej niż z restauracji.
Bosacka przeczytała skład herbaty i się wściekła. Od razu zaapelowała do wszystkich
Przepis na surówkę z czerwonej kapusty bez śmietany i bez majonezu
Składniki:
- pół główki czerwonej kapusty
- jabłko
- marchewka
- sól, pieprz
- cukier
- ocet balsamiczny
- ząbek czosnku
Jak zrobić szybką surówkę z kapusty do obiadu?
Kapustę poszatkuj, oprósz solą, pieprzem i odstaw na godzinę. Po tym czasie odciśnij nadmiar wody. Na tarce zetrzyj jabłko i marchewkę. Dodaj do kapusty. Całość oprósz cukrem, skrop octem balsamicznym i bardzo dokładnie wymieszaj.
Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Ponownie wymieszaj i dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Możesz dodatkowo posiekać niewielką ilość natki pietruszki, smacznego.
Przygotuj również surówkę z pora w sosie miodowo- musztardowym oraz surówkę z kapusty pekińskiej bez jogurtu i majonezu. Sekretem smaku jest sos.