Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Nigdy nie jadłam tak dobrych kotletów
Kotlety mielone to już kulinarny klasyk, który często robię na obiad. Ostatnio do mięsa dodaję składnik, który podkręca smak tego lubianego dania. Trudno uwierzyć, co kryje się w kotletach mielonych. Dzięki temu są pyszne jak nigdy dotąd.
Kotlety mielone z zaskakującym składnikiem
Lubisz mielone? Ja za nimi przepadam i często robię je na obiad. Są nie tylko smaczne, ale też proste w przygotowaniu. Raz- dwa i znakomity obiad jest gotowy. Jednak ostatnio nieco zmodyfikowałam dobrze znany mi przepis.
Do masy na mielone dodaję ogórki kiszone, które ścieram na tarce. Efekt przechodzi najśmielsze oczekiwania. Soczyste i pyszne danie wkrótce ląduje na moim stole. Kotlety nigdy nie były tak smaczne, dlatego każdemu polecam mój przepis.
Jak zrobić kotlety mielone z ogórkami kiszonymi?
Składniki:
- ½ kg mięsa mielonego
- 2 ogórki kiszone
- 1 cebula
- natka pietruszki
- 1 jajko
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie kotletów mielonych zacznij od posiekania cebuli i starcia ogórków kiszonych na tarce o dużych oczkach . Odsącz je z soku i wraz z natką pietruszki i cebulą do daj do miski z mięsem mielonym. Wbij jajko, dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj składniki.
Z masy mięsnej formuj kotlety i obtocz je w bułce tartej. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. W trakcie smażenia podlej je wodą i duś pod przykryciem. Podaj z ziemniakami, kaszą i buraczkami.
Mielone pyszne jak nigdy
Patent z dodaniem startych ogórków kiszonych polecam każdemu smakoszowi. Danie wychodzi soczyste i ma ciekawy smak . Mała zmiana w przepisie, a efekt odczuwalny i znakomity. Teraz tylko w ten sposób przyrządzam to danie obiadowe.
Rodzina się nim zajada, a mielone szybko znikają z talerzy. Dzięki tej recepturze powstaje obiad, że palce lizać. Jeśli lubisz mielone, zasmakują ci też w tej wersji. Pisaliśmy o tym, jak zrobić ciasto, które wygląda jak milion dolarów. Radziliśmy, jak przygotować surówkę z zapomnianego warzywa.