Ta surówka jest lepsza niż z restauracji. Robię ją z zapomnianego warzywa
To najlepsza surówka do obiadu. Jej smak bierze się z zapomnianego przez wszystkich warzywa. Zrób ją z przepisu poniżej i zaskocz domowników. Będą myśleli, że kupiłaś ją w restauracji. Najlepsze jest, jednak to, że jej przygotowanie zajmie ci tylko chwilę.
Surówka lepsza niż restauracji
Tę surówkę uwielbiam za niepowtarzalny smak oraz za to, że pasuje do każdego dania głównego. Nada się zarówno do tych mięsnych, bezmięsnych, jak i rybnych.
Moja rodzina mówi, że ta surówka jest lepsza niż restauracji. Nie ma, co się dziwić, bo to jedno warzywo nadaje jej niezwykłego smaku. Poniżej znajdziesz mój przepis oraz listę z potrzebnymi składnikami.
Tłumy broniły kultowego baru w Warszawie. „Zapiekanki to nasze dobro narodowe"Tajemniczy składnik surówki
Zapomnianym, a jednocześnie tajemniczym składnikiem surówki jest czarna rzepa. Być może podobnie jak ja, nigdy nie słyszałaś o takim warzywie. Warto go jednak używać w kuchni, bo ma zupełnie inne wartości odżywcze oraz skład potrzebnych witamin. Oprócz niej będą potrzebne składniki z listy poniżej.
Składniki:
- 1 czarna rzepa
- 30 g śmietany 18%
- pieprz
- sól
Przepis na surówkę z rzepy
Zacznij od obrania rzepy. Następnie dokładnie ją umyj. Warzywo przekrój na mniejsze części i zetrzyj na dużych oczkach tarki. Rzepę przełóż do miski.
Dodaj śmietanę. Całość przypraw solą oraz odrobiną pieprzu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Jeżeli surówka będzie zbyt mdła, możesz dodać odrobinę soku z cytryny. Gotową podawaj do obiadu i patrz, jak szybko znika.