Smakosze.pl Przepisy Zimą zawsze gotuję tę zupę. Syci bardziej niż drugie danie i cudownie rozgrzewa, robię ją w pół godziny
YouTube/@hotfood2

Zimą zawsze gotuję tę zupę. Syci bardziej niż drugie danie i cudownie rozgrzewa, robię ją w pół godziny

11 stycznia 2024

Co podać na zimowy obiad? Gdy za oknem srogi mróz, to gotuję zupę, która doskonale rozgrzewa i jeszcze lepiej smakuje. Jest tak syta, że nie trzeba już przyrządzać drugiego dania. Polecam przepis na zupę, która najlepiej smakuje właśnie o tej porze roku.

Potrzebujesz się rozgrzać? Ugotuj tę zupę na obiad

Zima przyszła i na razie ma się dobrze. Mróz, wiatr i śnieg to codzienność wielu smakoszy. Co robić, gdy się zmarznie? Najlepiej sięgnąć po zupę, która cudownie rozgrzewa. Jest bardzo pożywna, smaczna i szybko ją przygotujesz.

Oprócz tego ta sycąca zupa zastąpi z powodzeniem drugie danie. Pełna jest mięsa mielonego, pysznych warzyw i aromatycznych przypraw. Przyrządzam ją, gdy na zewnątrz robi się mroźno. Rozgrzewa jak żadna inna zupa. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Hot Food. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.

zupa
YouTube/@hotfood2
Kasjer powiedział całą prawdę o pracy w Biedronce. Zarobki to nie jedyny problem, padł zarzut do klientów

Jak ugotować rozgrzewającą zupę?

Składniki:

  • ¼ kg mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • ½ główki kapusty
  • 1 litr bulionu
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • koperek

Przygotowanie zupy zacznij od podsmażenia na patelni mięsa mielonego, cebuli i czosnku. Dodaj odrobinę cukru i sól . Smaż, aż mięso zmieni kolor. Pokrój marchewkę, posiekaj kapustę i dodaj do garnka.

Zalej bulionem i dołóż mięso podsmażone z cebulą. Dołóż ziemniaki pokrojone w kostkę i wsyp przyprawy. Mieszaj i gotuj jeszcze 15 minut. Po tym czasie możesz od razu podawać zupę. Posyp ją koperkiem i jedz ze smakiem.

Zjedz zupę, która syci i rozgrzewa

Zupa jest bardzo pożywna, pełna smaku i aromatu. Zawiera dużo mięsa i warzyw. Dzięki niej nie potrzebujesz już drugiego dania. Ta zupa doskonale cię nasyci i rozgrzeje. Będzie smakować wybornie, gdy wrócisz zmarznięty do domu.

Zaletą tej zupy jest też to, że ugotujesz ją bardzo szybko. Po ponownym podgrzaniu smakuje jeszcze lepie j. Zapach roznosi się po całym domu, a smak zupy odpowiada nawet największym niejadkom. Pisaliśmy, jak zrobić puszyste pączki na Tłusty Czwartek. Podawaliśmy też przepis na tani i smaczny obiad.

zupa
YouTube/@hotfood2
Gotuję makaron, smażę kiełbasę i zalewam wszystko sosem. Ten obiad starcza na kilka dni, mąż go uwielbia
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy