Zrazy to ulubione danie Zenka Martyniuka. Przepis jego żony bije rekordy popularności
Zrazy są daniem, które uwielbiają smakosze. Do nich zalicza się też Zenek Martyniuk, który nie potrafi sobie odmówić tej potrawy. Przepis jego żony stał się już prawdziwym hitem w sieci.
Zrazy, które uwielbia Zenek Martyniuk
Zrazy słyną z soczystości i znakomitych dodatków . Wielu smakoszy uważa je za idealne danie na obiad. Również Zenek Martyniuk nie potrafi odmówić sobie zrazów. To danie przyrządza dla niego żona Danuta.
Mięciutkie mięso, a w środku podgrzybki i ogórki kiszone to cechy, które wyróżniają ulubione danie Zenka Martyniuka. Gwiazdor disco-polo zajada się tym daniem, a my polecamy przepis, który stał się już hitem sieci. Teraz te zrazy możesz zrobić w swojej kuchni.
Jak zrobić zrazy z przepisu Danuty Martyniuk?
Składniki:
- 700 g mięsa wołowego
- 200 g boczku wędzonego
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- masło klarowane
- 2 ogórki kiszone
- 8 podgrzybków
- musztarda
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- mąka pszenna
Mięso pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Dopraw solą, pieprzem i posmaruj musztardą. Na każdym plastrze mięsa ułóż plaster boczku, podgrzybki, kawałek ogórka kiszonego i zawiń . Zrazy posyp mąką pszenną, a cebulę oraz czosnek posiekaj i podsmaż.
Następnie na patelnię włóż kawałki mięsa, po obsmażeniu dolej wodę, przykryj i duś 30 minut. Po upływie tego czasu danie jest gotowe do podania. Będzie smakowało z ziemniakami lub z kaszą. Pasuje do niego sałatka z czerwonej kapusty.
Zrazy dla każdego smakosza
Zwykle przygotowanie zrazów zajmuje trochę czasu. Dzięki temu przepisowi zrobisz je w prosty sposób. Nie będzie to tez czasochłonne . Za to efekt przejdzie najśmielsze oczekiwania. Mięso zachwyci soczystością i smacznymi dodatkami.
Polecamy sposób Danuty Martyniuk na pyszne danie obiadowe. Jej mąż uwielbia te zrazy i nie potrafi sobie ich odmówić . Danie zasmakuje też każdemu smakoszowi. Pisaliśmy o tym, jak zrobić kapustę na obiad z przepisu Tomasza Strzelczyka. Podawaliśmy też przepis na szybki obiad z makaronu i kurczaka.
Źródło: kuchnia.wp.pl