Smakosze.pl Przepisy Zrobiłam szybkie ciasto bez pieczenia. Smakuje jak uwielbiany batonik
Fot. Anna Zyśk

Zrobiłam szybkie ciasto bez pieczenia. Smakuje jak uwielbiany batonik

10 grudnia 2024

Marzy Ci się szybkie i pyszne ciasto? Pora poznać przepis blogerki kulinarnej Ani Zyśk na apetyczne ciasto Kinder Country. Połączenie herbatników, płatków i dwóch rodzajów czekolady daje wspaniały efekt.

Przepis Ani Zyśk, czyli domowe kinder country

Pieczenie ciast wymaga czasu i nie zawsze kończy się sukcesem . Wypieki lubią pękać, opadać, a czasem pojawia się w nich zakalec. Dlatego warto przygotować szybkie ciasto bez pieczenia . Zawsze się udaje i smakuje, że palce lizać.

Przepis blogerki kulinarnej na ciasto bez pieczenia Kinder Country to prawdziwy majstersztyk. Jednocześnie taki smakołyk zrobimy w prosty sposób. Smakuje tak, jak uwielbiany batonik . Nie brakuje w nim herbatników, płatków, białej i mlecznej czekolady.

Na jarmarku świątecznym kupił kiełbasę w bułce za prawie 30 zł. Po spróbowaniu wiedział wszystko

Ciasto bez pieczenia dla każdego

Blogerka kulinarna Ania Zyśk zdobyła sympatię internautów i podbiła ich podniebienia. Wszystko dlatego, że jej przepisy nie są trudne w przygotowaniu. Wskazówki, które dotyczą przyrządzania dań i deserów Ani Zyśk publikuje na Instagramie jedz.pysznie . Przepis na ciasto bez pieczenia kinder country jest do zrobienia w domu przez każdego. Taki deser smakuje obłędnie i efektowanie prezentuje się na stole.

Składniki na białą warstwę:

  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g śmietanki 36%
  • 200 g białej czekolady
  • 100 g preparowanej pszenicy z miodem

Składniki na ciemną warstwę:

  • 200 g czekolady mlecznej
  • 150 g śmietanki 30%

Składniki dodatkowe:

  • 150 g herbatników
  • preparowana pszenica z miodem

Jak zrobić ciasto kinder country z przepisu Ani Zyśk?

Krok 1. Białą czekoladę  rozpuść w kąpieli wodnej. To samo zrób z czekoladą mleczną . Odstaw je do przestygnięcia

ciasto
Fot. Anna Zyśk

Krok 2. Zimne mascarpone i śmietankę ubij na sztywną pianę . Dodaj białą czekoladę i wymieszaj. Wsyp płatki śniadaniowe i połącz z kremem

ciasto
Fot. Anna Zyśk

Krok 3. Dno formy 20x20 cm wyłóż herbatnikami i rozsmaruj na nich przygotowany krem. Ułóż drugą warstwę herbatników . Schłodzoną śmietankę ubij na sztywną masę i dodaj schłodzoną mleczną czekoladę

ciasto
Fot. Anna Zyśk

Krok 4. Gęsty krem wyłóż na herbatniki, a wierzch posyp płatkami. Ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki, a później podawaj . Smacznego!

ciasto
Fot. Anna Zyśk
Nie mleko, nie kefir. Mięso na święta namocz w tym napoju, a będzie cudownie soczyste
Rodzina ciągle mnie prosi o to ciasto. Moja malinowa chmurka zawsze się udaje
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy