Biorę folię aluminiową i odpalam blender. Żałuję, że poznałam tę sztuczkę dopiero teraz
Czy wiesz, co się stanie, gdy weźmiesz folię aluminiową i odpalisz blender? Warto to sprawdzić, bo dzięki tej sztuczce kuchennej ułatwisz sobie pracę w kuchni. Polecam patent, który przyda się każdemu smakoszowi.
Sztuczka kuchenna, która zadziwia
Sztuczki kuchenne bywają nieocenione w kuchni . Ich zadaniem jest ułatwienie nam zadań podczas gotowania i przyrządzania posiłków. Podczas przygotowywania wielu dań używamy blendera. Ten sprzęt kuchenny rozdrabnia składniki, miesza i sprawi, że gotowanie staje się prostsze i szybsze.
Jednak czasem blender może sprawiać nam niemiłe niespodzianki. Po włączeniu okazuje się, że nie działa tak, jak powinien . To komplikuje przyrządzanie posiłków i dokłada nam pracy w kuchni . Jednak nie załamuje rąk tylko sięgnij po folię aluminiową i odpal blender. Podobny sposób znajdziesz na kanale YouTube Webspoon PL. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.
Weź folię aluminiową i odpal blender, czyli sztuczka kuchenna
Jeśli po wrzuceniu składników do misy blendera i odpaleniu tego urządzenia okazuje się, że ostrza blendera są tępe, to jest na to sposób . Powinniśmy sięgnąć po tę sztuczkę kuchenną. Tępe ostrza blendera nie rozdrobnią odpowiednio produktów i efekt gotowania nie będzie taki, jak chcemy. Co możemy zrobić?
Należy wziąć folię aluminiową, oderwać z niej kilka kawałków i zrobić z nich kulki. Wrzućmy je do misy blendera i odpalmy urządzenie. Ostrza rozdrobnią folię aluminiową i staną się ostre. Dzięki folii aluminiowej ostrza będą jak nowe.
Ostrza blendera ostre jak nigdy
Pamiętajmy, żeby blendować folię aluminiową na niskich obrotach. Po chwili ostrza blendera będą odpowiednio naostrzone . Teraz doskonale poradzą sobie ze składnikami, które musimy zblendować, żeby przygotować danie . Ten prosty sposób jest wart polecenia.
Stosuję go w kuchni i daje znakomity efekt. Naostrzone ostrza blendera i ułatwienie pracy podczas gotowania , to jest to, o co mi chodzi . Polecam każdemu tę sztuczkę kuchenną. Pisaliśmy o tym, jak uprażyć siemię lniane. Radziliśmy, jak przyrządzić naleśniki z orzechowym nadzieniem i rodzynkami.
Źródło: YouTube/WebspoonPL
Zdjęcia: screen YouTube/WebspoonPL