Smakosze.pl Porady Biorę folię aluminiową i odpalam blender. Żałuję, że poznałam tę sztuczkę dopiero teraz
Fot. YouTube/WebspoonPL

Biorę folię aluminiową i odpalam blender. Żałuję, że poznałam tę sztuczkę dopiero teraz

22 czerwca 2024

Czy wiesz, co się stanie, gdy weźmiesz folię aluminiową i odpalisz blender? Warto to sprawdzić, bo dzięki tej sztuczce kuchennej ułatwisz sobie pracę w kuchni. Polecam patent, który przyda się każdemu smakoszowi.

Sztuczka kuchenna, która zadziwia

Sztuczki kuchenne bywają nieocenione w kuchni . Ich zadaniem jest ułatwienie nam zadań podczas gotowania i przyrządzania posiłków. Podczas przygotowywania wielu dań używamy blendera. Ten sprzęt kuchenny rozdrabnia składniki, miesza i sprawi, że gotowanie staje się prostsze i szybsze.

Jednak czasem blender może sprawiać nam niemiłe niespodzianki. Po włączeniu okazuje się, że nie działa tak, jak powinien . To komplikuje przyrządzanie posiłków i dokłada nam pracy w kuchni . Jednak nie załamuje rąk tylko sięgnij po folię aluminiową i odpal blender. Podobny sposób znajdziesz na kanale YouTube Webspoon PL. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.

sztuczka kuchenna
Fot. YouTube/WebspoonPL
To warzywo szturmem zdobywa Europę. Za niecałe 4 złote kupisz je też w Polsce

Weź folię aluminiową i odpal blender, czyli sztuczka kuchenna

Jeśli po wrzuceniu składników do misy blendera i odpaleniu tego urządzenia okazuje się, że ostrza blendera są tępe, to jest na to sposób . Powinniśmy sięgnąć po tę sztuczkę kuchenną. Tępe ostrza blendera nie rozdrobnią odpowiednio produktów i efekt gotowania nie będzie taki, jak chcemy. Co możemy zrobić?

Należy wziąć folię aluminiową, oderwać z niej kilka kawałków i zrobić z nich kulki. Wrzućmy je do misy blendera i odpalmy urządzenie. Ostrza rozdrobnią folię aluminiową i staną się ostre. Dzięki folii aluminiowej ostrza będą jak nowe.

Ostrza blendera ostre jak nigdy

Pamiętajmy, żeby blendować folię aluminiową na niskich obrotach. Po chwili ostrza blendera będą odpowiednio naostrzone . Teraz doskonale poradzą sobie ze składnikami, które musimy zblendować, żeby przygotować danie . Ten prosty sposób jest wart polecenia.

Stosuję go w kuchni i daje znakomity efekt. Naostrzone ostrza blendera i ułatwienie pracy podczas gotowania , to jest to, o co mi chodzi . Polecam każdemu tę sztuczkę kuchenną. Pisaliśmy o tym, jak uprażyć siemię lniane. Radziliśmy, jak przyrządzić naleśniki z orzechowym nadzieniem i rodzynkami.

sztuczka kuchenna
Fot. YouTube/WebspoonPL

Źródło: YouTube/WebspoonPL

Zdjęcia: screen YouTube/WebspoonPL

Mieszam makaron z bobem i dodaję te składniki. Nie znam szybszego sposobu na obiad
Znajoma dała mi przepis na swoją słynną ogórkową. Cały sekret smaku tkwi w 1 prostym dodatku
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy