Dodaj do zupy pomidorowej. Przyprawa podkreśli smak pomidorów
Zupa pomidorowa jest często nazywana królową zup. Jedni są fanami połączenia tej zupy z ryżem, a inni z makaronem. Może być ona zrobiona na bazie rosołu lub bulionu z warzyw. Nie wszyscy jednak wiedzą, że dodanie pewnego nieoczywistego składnika podczas gotowania może bardziej podkreślić smak pomidorów.
Cynamon dodatkiem do zupy pomidorowej
Cynamon jest nieoczywistym i na pewno nowatorskim składnikiem zupy pomidorowej . Z pewnością większość osób robi to danie właśnie bez dodania tej przyprawy, ale ważne jest, aby próbować nowych rzeczy, szczególnie jeśli chodzi o kwestie kulinarne . Jeśli chodzi o przygotowanie zupy pomidorowej, to warto mieć zapas rosołu , może być zamrożony, a także przecier pomidorowy, najlepiej domowy. Cynamon za to jest ledwie wyczuwalny, ale kluczowy jeśli chodzi o podkreślenie smaku .
Jak przygotować zupę pomidorową?
Aby zupa pomidorowa wyszła przepyszna , będziemy potrzebować następujących składników.
Składniki:
- ok. 1,5 -2 litry rosołu,
- 400 ml domowego lub ok. 100 g kupionego przecieru pomidorowego,
- 1 szklanka jogurtu naturalnego,
- 1-2 szczypty cynamonu,
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Zupa pomidorowa z dodatkiem cynamonu
W pierwszej kolejności podgrzewamy rosół. Następnie dodajemy przecier pomidorowy. Wszystko mieszamy. Czekamy, aż przecier się rozpuści, a zupa zacznie się gotować. Wtedy zdejmujemy ja z ognia .
Doprawiamy solą, pieprzem i oczywiście naszym specjalnym składnikiem , czyli cynamonem. W ostatnim kroku dodajemy jogurt, jednak najpierw mieszamy go z niewielką ilością zupy, a następnie z całą zupą.
Zupę możemy podać z ryżem lub makaronem. Ewentualnie z ryżem połączonym z kaszą jaglaną.
Sprawdź przepis na bananowy deser . Zobacz, jak prawidłowo gotować ziemniaki, aby nie traciły swoich wartości odżywczych .