Smakosze.pl Przepisy Dodaję to warzywo do mizerii zamiast cebuli. Jest 100 razy lepsza
Fot. Canva

Dodaję to warzywo do mizerii zamiast cebuli. Jest 100 razy lepsza

12 kwietnia 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Mizeria na obiad do doskonały wybór. Poznaj przepis, w którym cebulę zastąpisz znacznie lepszym składnikiem. Dowiedz się, czym jest tajemniczy zamiennik i podaj tę znakomitą mizerię na najbliższy obiad. Rodzina oszaleje z zachwytu.

Najlepsza mizerii jaką znam

Wydawałoby się, że nie można ulepszyć idealnego dodatku do obiadu. Ostatnio znalazłem przepis, który zaprzeczył tej regule. Wypróbowałem go i okazało się, że mizeria może smakować jeszcze lepiej. Domownicy prosili o dokładkę, więc na pewno im smakowało.

Aby mizeria smakowała wybornie, należy zamienić jeden składnik. Ten alternanty nada surówce lekkiej ostrości i pięknego aromatu. W dalszej części zdradzę ci tajemniczy składnik oraz przepis.

plastry ogórka.jpg
Fot. Canva/GrashAlex
Wystarczy jedno kiwi dziennie, a zmiany są nieuniknione. Nie każdy ma świadomość

Jeden składnik zmienia wszystko

Przepis na mizerię, który znalazłem niedawno, zakłada, że do jej przygotowania nie potrzeba cebuli. Z ostanie ona zastąpiona porem, który jest tajemniczym składnikiem. Z nim smakuje wybornie, a obiad staje się prawdziwą ucztą. Poniżej znajdziesz listę ze wszystkimi potrzebnymi produktami oraz ich dokładne gramatury.

Składniki:

  • 1 duży ogórek szklarniowy
  • biała część pora
  • 60 g śmietany 18%
  • 10 g cukru
  • pieprz
  • sól

Przepis na doskonałą mizerię

Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Zacznij od umycia, a następnie obrania ogórka. Następnie posiekaj go w cieniutkie plasterki. Pora przekrój na pół i dokładnie wypłucz zalegający w jego łodygach piasek. Drobno pokrój go w pół plastry.

Oba pokrojone warzywa włóż do miski. Dodaj śmietanę. Wsyp cukier, pieprz oraz sól. Wymieszaj wszystkie składniki, aby połączyły się ze sobą. Gotową mizerię podawaj do obiadu, a na pewno będzie smakował jeszcze lepiej.

por.jpg
Fot. Canva/Lightstar59
W każdy piątek smażę takie kotlety rybne. Smakują 100 razy lepiej od zwykłych mielonych
Rodzina ciągle mówi o tym cieście. Upiekłem je na święta i zrobiło furorę
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy