Dodaję to warzywo do mizerii zamiast cebuli. Jest 100 razy lepsza
Mizeria na obiad do doskonały wybór. Poznaj przepis, w którym cebulę zastąpisz znacznie lepszym składnikiem. Dowiedz się, czym jest tajemniczy zamiennik i podaj tę znakomitą mizerię na najbliższy obiad. Rodzina oszaleje z zachwytu.
Najlepsza mizerii jaką znam
Wydawałoby się, że nie można ulepszyć idealnego dodatku do obiadu. Ostatnio znalazłem przepis, który zaprzeczył tej regule. Wypróbowałem go i okazało się, że mizeria może smakować jeszcze lepiej. Domownicy prosili o dokładkę, więc na pewno im smakowało.
Aby mizeria smakowała wybornie, należy zamienić jeden składnik. Ten alternanty nada surówce lekkiej ostrości i pięknego aromatu. W dalszej części zdradzę ci tajemniczy składnik oraz przepis.
Jeden składnik zmienia wszystko
Przepis na mizerię, który znalazłem niedawno, zakłada, że do jej przygotowania nie potrzeba cebuli. Z ostanie ona zastąpiona porem, który jest tajemniczym składnikiem. Z nim smakuje wybornie, a obiad staje się prawdziwą ucztą. Poniżej znajdziesz listę ze wszystkimi potrzebnymi produktami oraz ich dokładne gramatury.
Składniki:
- 1 duży ogórek szklarniowy
- biała część pora
- 60 g śmietany 18%
- 10 g cukru
- pieprz
- sól
Przepis na doskonałą mizerię
Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Zacznij od umycia, a następnie obrania ogórka. Następnie posiekaj go w cieniutkie plasterki. Pora przekrój na pół i dokładnie wypłucz zalegający w jego łodygach piasek. Drobno pokrój go w pół plastry.
Oba pokrojone warzywa włóż do miski. Dodaj śmietanę. Wsyp cukier, pieprz oraz sól. Wymieszaj wszystkie składniki, aby połączyły się ze sobą. Gotową mizerię podawaj do obiadu, a na pewno będzie smakował jeszcze lepiej.