Smakosze.pl Produkty Gessler szokuje cenami produktów na grilla. Za musztardę i kiełbasę zapłacisz fortunę
canva/freestocks.org, Pexels; Screen ze stories na Instagramie_mark0o0

Gessler szokuje cenami produktów na grilla. Za musztardę i kiełbasę zapłacisz fortunę

27 kwietnia 2023

Wyroby od Magdy Gessler nie należą do tanich. Przysmaki na grilla niestety nie są wyjątkiem. Zerknęliśmy na ofertę przed majówką i już wiemy, ile kosztują kiełbasy i sosy u szefowej Kuchennych Rewolucji.

Kiełbasa od Magdy Gessler nie jest tania

Grill nie może się odbyć bez smakowitej kiełbasy. U Gessler przyjdzie nam jednak sporo zapłacić za tego typu wyroby. 500 g białej kiełbasy cielęco-wieprzowej kosztuje aż 37,50 zł. Wyrób wiejski z dodatkiem jałowca został wyceniony na zaledwie 3 złote mniej za tę samą ilość.

Z mięsnej oferty, już może niekoniecznie do wrzucenia na ruszt, można też wybrać boczek wędzony — za 39,50 zł/500 g — karkówkę pieczoną w zioła z czosnkiem (71 zł/500 g) oraz schab pieczony ze śliwką suską sechlońską (75 zł/500 g).

Wszyscy byliśmy w błędzie. Dietetyk obalił popularny mit, chodzi o chleb

Za musztardę Magdy Gessler zapłacicie krocie

Sos na bazie gorczycy kupić możemy w każdym sklepie spożywczym za mniej więcej 5 złotych — zależnie od wariantu, czy wielkości opakowania. U Fukiera oferuje podobny wyrób za ponad 3-krotnie wyższą cenę. Produkt proponowany przez restauratorkę ma krótki skład, a wykonano go ze składników najwyższej jakości.

Dostępna za 16,50 zł Musztarda prawdziwie ostra jest słodzona miodem, a nie cukrem i gorczyca stanowi główny jej składnik. Tanie odpowiedniki są sporządzane na bazie wody, w której rozprowadza się dodatki smakowe, ocet oraz olej.

Co jeszcze można kupić na grilla?

Do oferty U Fukiera trafiły też różnego rodzaju grzyby marynowane, których ceny mieszczą się w przedziale 22-42 zł za słoiczek o pojemności 350 ml. Najtańszą są opieńki, najdroższe borowiki szlachetne.

Na naszej stronie znajdziecie sprawdzone pomysły na nietypowe przysmaki z grilla. Szczególnie polecamy wyborne szparagi , które świetnie pasują do wszelkiego mięsa i sałatek. Sprawdźcie też koniecznie arbuza z dodatkiem fety — zachwyci nie tylko wegetarian.

Grill u Magdy Gessler jest drogi.png
canva/LauriPatterson

Źródło: delikatesy.ufukiera

Surówka z buraków lepsza niż z restauracji. Najważniejszy jest 1 dodatek
Pokrój banana i wrzuć do miski z dodatkami. Najlepsze śniadanie za mniej niż 4 zł
Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy