Kroję jabłka i zawijam je w ciasto francuskie. Ten deser powinien dostać medal
Jabłka i ciasto francuskie to połączenie doskonałe. Z tych dwóch produktów powstaje wyśmienity deser. Cieszy oko i błyskawicznie znika z talerzy. Zrobisz go z przepisu łatwego i szybkiego.
Jabłka w cieście francuskim podaj na deser
Masz ochotę na coś pysznego? W takim razie pokrój jabłka i zawiń w ciasto francuskie . Do tego trochę cukru i odrobina cynamonu. Jaki będzie efekt tej receptury? Dzięki niej upieczesz ciastka z jabłkami. Formą przypominają ślimaki i aż proszą się, by ich skosztować.
Z kilku składników powstaje deser pyszny i prosty. Ślinka sama cieknie na jego widok. Taki smakołyk jest w zasięgu każdego. Ta szybka receptura jest warta polecenia i zasługuje na medal. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Appetizing.tv-Baking Recipes. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Jak upiec jabłka w cieście francuskim?
Składniki:
- 500 g ciasta francuskiego
- 2 jabłka
- 2 łyżki cukru
- 1 czubata łyżeczka cynamonu
Przygotowanie deseru zacznij od umycia i obrania jabłek . Wytnij gniazda nasienne i owoce pokrój w niezbyt grube plasterki. Rozwiń arkusz ciasta francuskiego, ułóż na nim plasterki jabłek i oprósz cukrem. Ciasto z jabłkami zawiń ciasno w rulon. Roladę pokrój w 2-centymetrowe kawałki.
Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciastek posyp cukrem i oprósz cynamonem. Deser wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 20 minut . Po upływie tego czasu ciastka z jabłkami są gotowe do podania.
Deser, który pokocha cała rodzna
Ciasto francuskie z jabłkami smakuje obłędnie. Wychodzi wyjątkowo pyszne i delikatne. Smak jabłek i cynamonu znakomicie łączy się z ciastem francuskim . Każdy chętnie sięgnie po taki smakołyk. Zaletą przepisu jest prostota i szybkość wykonania.
Z kilku produktów wyczarujesz doskonały deser. Będzie w sam do kawy lub herbaty. Pyszny i delikatny będzie smakował małym i dużym łasuchom. Trudno mu się oprzeć. Pisaliśmy o tym, jak zrobić wyśmienite śliwki w occie. Radziliśmy, co dodać do jarzynowej, by wyszła jeszcze smaczniejsza.