Smakosze.pl Przepisy Lewandowska robi sernik bez grama twarogu i nabiału. Bije na głowę wszystkie inne ciasta
canva/Arx0nt; IG/annalewandowska

Lewandowska robi sernik bez grama twarogu i nabiału. Bije na głowę wszystkie inne ciasta

3 kwietnia 2023

Sernik bez nabiału jest smaczny i prosty w przygotowaniu. Przepis Anny Lewandowskiej pozwoli wam zrobić kremowe i rozpływające się w ustach ciasto, które zachwyci nawet sceptyków. Musicie spróbować.

Przepis na sernik bez nabiału Anny Lewandowskiej

Roślinna wersja sernika też może być smaczna. Kilka produktów wystarczy, by w niedługim czasie przygotować deser, który z ochotą zjedzą nawet amatorzy klasycznego wypieku z twarogu. Warto skoszotwać.

Składniki na spód:

  • 6 większych daktyli
  • 30 g oleju kokosowego
  • 100 g wiórków kokosowych

Składniki na masę bezserową:

  • 200 g kaszy jaglanej
  • 100 g gęstej części mleczka kokosowego
  • 80 g cukru kokosowego
  • 60 g oleju kokosowego
  • 60 g masła orzechowego np. domowego
  • 1 cytryna
Wlej pół szklanki do gotującej się białej kiełbasy. Unikniesz częstego problemu

Jak przygotować smaczny sernik? Anna Lewandowska nie używa nabiału

Daktyle, wiórki kokosowe i olej kokosowy blendujemy na papkę, uprzednio topiąc tłuszcz. Wykładamy ją na dnie wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i przenosimy do lodówki na 60 minut. W międzyczasie gotujemy do miękkości starannie opłukaną kaszę jaglaną.

Ostudzone ziarno łączymy z mlekiem kokosowym, cukrem kokosowym i olejem kokosowym. Wlewamy sok z cytryny i blendujemy wszystko na gładką masę. Przenosimy ją na spód i wyrównujemy wierzch. Sernik bez nabiału wstawiamy na całą noc do lodówki.

Jak podać sernik bez nabiału?

Ciasto będzie pyszne, gdy posmarujemy je masłem orzechowym przed zaserwowaniem. Najlepsze będzie w wersji z kawałkami orzeszków arachidowych.

Na naszej stronie znajdziecie inne przepisy na roślinne desery. Szczególnie polecamy prosty i niesamowicie smaczny chlebek bananowy . Sprawdźcie też koniecznie sernik krakowski bez twarogu .

Sernik Anny Lewandowskiej jest pyszny.png
canva/NatashaPhoto

Źródło: hpba

Dlaczego nie można jeść niedopieczonego kurczaka? Dietetyk wyjaśnił to w 3 zdaniach
Wymieszaj majonez z charakternymi dodatkami. Te jajka będą wielkanocnym hitem
Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy