Smakosze.pl Show-biznes od kuchni Makłowicz przekazał radosne wieści. Posypały się gratulacje, jest powód do dumy
IG/robertmaklowicz_official

Makłowicz przekazał radosne wieści. Posypały się gratulacje, jest powód do dumy

1 września 2023

Robert Makłowicz właśnie podzielił się z fanami niesamowitą nowiną. Uwielbiany kucharz po raz kolejny będzie dzielił się swoją wiedzą i doświadczeniem. Tym razem wydaje książkę z przepisami. Znamy szczegóły projektu.

Robert Makłowicz wydaje książkę

Jesień jest czasem premier nowych telewizyjnych programów i kolejnych edycji już znanych formatów. Właśnie ten moment wybrał na zaprezentowanie swoich nowych kulinarnych pomysłów Robert Makłowicz.

Już 3 października ukaże się jego nowa książka , w której znajdziemy mnóstwo inspirujących receptur z odległych zakątków świata. Co dokładnie trafiło do publikacji? O tym piszemy w dalszej części artykułu.

Książka Roberta Makłowicza już wkrótce dostępna.jpg
WikimediaCommons/Silar
Jakie jest najlepsze mięso na rosół? Okrasa stawia na 2 rodzaje, ten wybór to hit

Fuzja smaków od Roberta Makłowicza

Kucharz szczegóły nowej książki wyjawił na Facebooku. Zdradza, że opracował aż 80 przepisów na dania o azjatyckich korzeniach:

Ponad 80 przepisów pochodzi między innymi z takich krajów jak Tajlandia, Wietnam, Malezja, Singapur, Filipiny czy Kambodża, choć inspiracji innymi kuchniami azjatyckimi jest o wiele więcej — mowa tu choćby o wielkim dziedzictwie Chin i Indii — czytamy we wpisie opublikowanym 1 września.

Makłowicz podkreśla też, że przetestował receptury w polskich warunkach. Wszystko po to, by uniknąć niemiłych niespodzianek związanych z trudnością w zakupie produktów.

Książkę Makłowicza można już zamówić

Choć oficjalna premiera dopiero przed nami, publikacja jest dostępna w przedsprzedaży. W Empiku można ją nabyć za jedyne 56,54 zł. Cena okładkowa, która będzie obowiązywała w późniejszym terminie, to 79,99 zł. Może więc warto się skusić?

Oczekiwanie na nowe przepisy mistrza warto sobie umilić, testując już opublikowane na naszej stronie propozycje. Szczególnie polecamy patent kucharza na frytki belgijskie — tak chrupiących i miękkich jednocześnie dawno nie jedliście. Być może spodoba wam się też receptura na pyszną i aromatyczną zupę pomidorową .

Fuzja smaków Roberta Makłowicza.jpg
FB/Robert Makłowicz

Źródło: FB/Robert Makłowicz

Tę szarlotkę zrobisz bez piekarnika, wystarczy 30 min. To ulubiony deser w moim domu
Strzelczyk pokazał najlepszy przepis na knedle ze śliwkami. Jego ciasto to mistrzostwo
Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy