Mieszam z kapustą pekińską i podaję do obiadu. Lepszej surówki nie zjesz w żadnej restauracji

Nie wiesz, z czym podać dzisiejszy obiad? Poznaj przepis na surówkę z kapusty pekińskiej i zrób ją do dania głównego. Nietypowy smak zachwyci całą rodzinę.
Nietypowa surówka z kapusty pekińskiej na obiad
Nieodłącznym składnikiem każdego obiadu powinna być surówka. Ten dodatek zapewnia, że danie jest pełnowartościowe, sycące, a dieta wzbogacona będzie o witaminy i inne cenne wartości odżywcze. To wszystko zapewni również surówka z poniższego przepisu.
Surówka łączy kapustę i jeden nietypowy składnik. O wszystkich produktach dowiesz się więcej w dalszej części, ale teraz musisz poznać jej inne zalety. Ma doskonały smak, który pasuje do różnych dań, a przede wszystkim jest łatwa w przygotowaniu. Dlatego nie zastanawiaj się ani chwili i zrób ją na obiad nawet dzisiaj.

Surówka z kapusty pekińskiej i kilku składników
Jak już wiesz, głównym składnikiem jest kapusta pekińska. Wśród składników znalazły się także inne produkty. Jeden z nich może dziwić, bo jest to ananas, ale bez tego owocu ten obiadowy dodatek nie będzie smakował aż tak dobrze. Potrzebnych składników nie ma wiele, o czym przekonasz się, sprawdzając poniższą listę. Trzymaj się podanych tam proporcji, a surówka będzie miała idealny smak.
Dalsza część tekstu pod filmem.
Składniki:
- 500 g kapusty pekińskiej
- 1 puszka z ananasem
- 150 g żółtego sera w kostce
- 150 g majonezu

Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej
Przygotowanie surówki rozpocznij od dokładnego umycia kapusty. Następnie przekrój ją na pół i drobno posiekaj. Warzywo przełóż do miski. Odcedź plastry ananasa i pokrój je w kostkę. Przełóż go do miski.
Ser zetrzyj na małych oczkach tarki. Dodaj go wraz z majonezem do składników w misce. Całość dokładnie wymieszaj. Kiedy składniki połączą się ze sobą, surówka jest gotowa do podania.
Sprawdź także sposób Strzelczyka na sałatkę na ostatki oraz wypróbuj przepis na domową chałwę.






































