Żadna mizeria, ta surówka z ogórków jest 100 razy lepsza. Pasuje do każdego obiadu

Szukasz pomysłu na pyszną surówkę do mielonych lub schabowych? Zamiast tartych buraczków, czy zwykłej mizerii, podaj ten dodatek. Wiosenna surówka obiadowa smakuje jak marzenie. Delikatna, lekka i uniwersalna, pasuje do każdego dania, jakie ugotujesz. I jest 100 razy lepsza od ogórków ze śmietaną.
Wiosenna surówka poleca się na obiad!
Polacy uwielbiają mizerię. Ogórki z dodatkiem śmietany, soli i pieprzu są doskonałym dodatkiem do każdego obiadu. Kotlety mielone, schabowe, czy jajko sadzone smakują z nią rewelacyjnie. Wiosną jednak warto wzbogacić smak kultowej surówki.
Ta surówka jest 100 razy lepsza od mizerii, a jest równie prosta w przygotowaniu. Jest w niej zarówno ogórek, jak i śmietana, choć jest jej o wiele mniej. Wiosenna surówka do obiadu smakuje jak marzenie. A wszystko dzięki dodatkom, które wszyscy uwielbiamy.

Przepis na szybką surówkę do obiadu
Wiosenną surówkę do obiadu najlepiej przygotuj chwilę wcześniej, a następnie wstaw do lodówki i podaj przed samym posiłkiem. W ten sposób nabierze aromatu, a smaki się “przegryzą”. Surówka będzie przepyszna.
Dalsza część tekstu pod filmem
Składniki:
- duży, zielony ogórek
- 2 pomidory, najlepiej rzymskie lub garść koktajlowych
- 6 rzodkiewek
- 1 cebulka dymka ze szczypiorkiem
- 1 łyżka śmietany 18%
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- sól, pieprz
Jak zrobić wiosenną surówkę?
Ogórka zetrzyj na tarce, przełóż do miski, oprósz solą i pieprzem, odstaw. Gdy puści wodę, dodaj startą rzodkiewkę i pokrojonego w drobną kostkę pomidora. Dodaj również posiekaną cebulkę i szczypiorek.

Do warzyw dodaj łyżkę śmietany i łyżkę jogurtu greckiego. Całość wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wiosenną surówkę wstaw na około 30 minut do lodówki i podaj przed samym obiadem, smacznego.
Na szybki, wiosenny obiad polecamy również zapomnianą zupę “dziadówkę” oraz soczyste kotlety mielone z indyka. Rodzina będzie zachwycona.






































