Nie do wiary, z czego zrobiła domowy makaron. Pracy tyle co nic, a smaku mnóstwo

Makaron jaki jest, każdy widzi. Okazuje się jednak, ze można podejść do niego w zupełnie nowy i nieoczywisty sposób. Tak przygotowany, nie zajmuje wiele czasu, za to smakuje fenomenalnie. Ciekawi, co to za makaron? Koniecznie czytajcie dalej.
Makaron inny niż wszystkie
Makaron jest niezwykle wdzięcznym produktem kulinarnym. Można użyć go w rozmaitych potrawach, zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Dodajemy go do zup i podajemy z sosami. Właśnie ten ostatni wariant pokażemy w poniższym przepisie.
Na kanale YouTube Babanaketo autorka podzieliła się niesamowitym pomysłem na makaron. Zrobiła jego zamiennik z…cebuli. Warzywo wystarczyło pokroić i podsmażyć, a następnie podać z pysznym mięsnym sosem. Mnóstwo smaku i żadnych zbędnych węglowodanów. Taki posiłek można jeść o każdej porze dnia.

Zrób kulkę z folii aluminiowej i wrzuć do pralki. Ten patent wymyślił jakiś geniusz
Sprytny sposób na domowy makaron
Do przygotowania makaronu z cebuli nie trzeba wielu składników. Danie składa się głównie z warzyw, z dodatkiem aromatycznego mięsa mielonego. Kto wie, może wszystkie potrzebne składniki masz już w kuchennych szafkach? Sprawdź poniższą listę (podane proporcje to porcja dla 1 osoby) i zaczynamy.
Składniki:
- 1 duża cebula
- 2 dojrzałe pomidory (lub 1 puszka krojonych pomidorów)
- 1-2 ząbki czosnku
- przyprawy do smaku: sól pieprz, zioła (wedle uznania)
- 150 g mięsa mielonego (wołowe lub wieprzowe)
- masło do smażenia
- odrobina tartego sera do dekoracji
Dalsza część tekstu pod filmem.
Jak zrobić makron z cebuli z sosem?
Przygotowanie potrawy zacznij od obrania cebuli. Przekrój ją na pół i następnie pokrój każdą część w plasterki. Cebulę smaż na maśle na małym ogniu, aż lekko się zarumieni i zmięknie.

W międzyczasie przygotuj sos. Do pokrojonych pomidorów dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawami (wedle uznania). Na koniec zblenduj całość na jednolitą masę.

Miękką cebulę przełóż na talerz. Na patelni po jej smażeniu podsmaż mięso mielone. Dopraw je do smaku dolą, pieprzem a także innymi przyprawami, które masz w szafkach (np. gyros, wędzona papryka). Na koniec dodaj na patelnię sos pomidorowy i wszystko razem wymieszaj.
Mięsno-pomidorowy sos przełóż na cebulę. Potrawę posyp odrobiną tartego sera. Taka wersja “makaronu” z pewnością pozytywnie zaskoczy niejedną osobę.
Sprawdź jaka data jest kluczowa w uprawie pomidorów oraz poznaj przepis na błyskawiczne ciasto.






































