Smakosze.pl Przepisy Moja mama podała na obiad zupę z przepisu Strzelczyka. W życiu lepszej nie jadłam
Fot. YouTube/Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

Moja mama podała na obiad zupę z przepisu Strzelczyka. W życiu lepszej nie jadłam

7 października 2024

Zupa z przepisu Tomasza Strzelczyka po prostu mnie zachwyciła. Danie jest smaczne, pożywne i pełne mięsa oraz warzyw. Taka zupa najlepiej smakuje jesienią, bo wspaniale rozgrzewa, a do tego jest prosta w przygotowaniu.

Jesienna zupa pełna pyszności

Ostatnio spotkała mnie bardzo miła kulinarna niespodzianka. Moja mama ugotowała zupę z przepisu Tomasza Strzelczyka . Czegoś tak smacznego dawno nie jadłam. Zupa , a właściwie danie jednogarnkowe pełne było mięsa, warzyw i jesiennych kolorów.

Danie wspaniale smakuje i doskonale rozgrzewa. Gotuje się je na wieprzowinie, kiełbasie i boczku. Do tego czerwona papryka, czosnek i ogórki kiszone . Wychodzi obiad , że palce lizać. Przepis można zobaczyć na kanale YouTube Tomasza Strzelczyka. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.

obiad
Fot. YouTube/Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA
Weź z kuchni i wetrzyj w dłonie. Sucha skóra będzie przeszłością

Jak ugotować zupę z przepisu Tomasza Strzelczyka?

Składniki:

  • 600 g mięsa wieprzowego
  • 150 g kiełbasy wędzonej
  • 2 plastry boczku wędzonego
  • 3 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • ½ litra rosołu lub wody
  • 4 kiszone papryki
  • 1 łyżka papryki w proszku
  • 1 puszka pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • 2 liście laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego

Przygotowanie zupy zacznij od pokrojenia mięsa w cienkie paski. Przełóż je do miski, dopraw solą i pieprzem. Wsyp czerwoną paprykę i mąkę pszenną . Wszystko dokładnie wymieszaj. Boczek drobno pokrój i wrzuć na patelnię. Dołóż pokrojoną kiełbasę, a następnie wyjmij do miseczki.

Pokrój paprykę, mięso wrzuć na patelnię. Pokrój też cebulę i dodaj ją do mięsa na patelni. Posiekaj czosnek, a do mięsa dodaj koncentrat pomidorowy. Podsmażony będzie bardzo smaczny i aromatyczny . Składniki wymieszaj. Na patelnię dołóż pomidory z puszki, paprykę, boczek i kiełbasę.

Obiad jednogarnkowy pyszny i pożywny

Na patelnię dodaj liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Wlej rosół i wszystko duś pod przykryciem około 60 minut . Po upływie tego czasu wkrój ogórki kiszone pokrojone w słupki. Wlej trochę wody z ogórków, która wzbogaci smak.

Przykryj jeszcze na 5 minut. Następnie danie podawaj z pieczywem. Taki obiad jednogarnkowy od Tomasza Strzelczyka wychodzi niezwykle pyszny i pożywny . Danie jest pełne kolorów, aromatu i będzie idealne na jesień. Wypróbuj ten przepis, bo naprawdę warto. Pisaliśmy o tym, jak zrobić kolację z ciasta francuskiego. Polecaliśmy przepis na naleśniki prawie bez mąki, za to z twarogiem.

obiad
Fot. YouTube/Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA
Żadne ogórki i buraki. Kiszonka z przepisu Cichopek to dopiero hit
Ten krem z dyni robię bez blendera. Jesienią to numer 1 w moim domu
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy