Biorę szynkę i ser i zawijam w ciasto francuskie. Taka kolacja jest hitem w moim domu
Ciasto francuskie sprawdzi się nie tylko na słodko. Jest też znakomitą propozycją na kolację. Z dodatkiem sera i szynki będzie smakować całej rodzinie.
Ciasto francuskie poleca się na kolację
Co podać na kolację? Przyda się smaczne ciepłe danie. Robię je z ciasta francuskiego. Zawijam w ciasto ser i szynkę. Smak podkręca warstwa musztardy. Taka kolacja trafia do piekarnika, a potem od razu na stół. Danie podaję z sosem serowo- śmietanowym.
Pyszna rolada z ciasta francuskiego pełna sera i szynki stała się hitem w moim domu. Robię ją szybko na kolacje i równie szybko znika z talerzy. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Appetizing.tv- Baking Recipes. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.
Gessler dodaje do rosołu nietypowy składnik. Rozgrzewa i dodaje aromatuJak zrobić roladę z ciasta francuskiego z serem i szynką?
Składniki:
- 500 g ciasta francuskiego
- 200 g szynki
- 200 g sera żółtego
- 1 jajko
- 50 g musztardy
- mąka
Przygotowanie kolacji zacznij od rozwinięcia arkusza ciasta francuskiego i oprószenia mąką. Delikatnie rozwałkuj i przytnij krawędzie. Rozprowadź na cieście musztardę, połóż na niej szynkę, a na niej ser żółty.
Teraz ciasno zwiń rulon i pokrój go na 3-centymetrowe kawałki. Posmaruj rozmąconym jajkiem. Porcje ciasta ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Kolacja z ciasta francuskiego, że palce lizać
Po upływie tego czasu kolacja jest gotowa do podania. Ciasto jest delikatne, kruche, a z serem i szynką smakuje doskonale. Taka kolacja stała się już hitem w moim domu. Porcje rolady z ciasta francuskiego szybko znikają ze stołu.
Będą też smakować z sosem śmietanowym lub ulubioną surówką. Oprócz tego danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam ten przepis każdemu. Ta kolacja podbije Wasze podniebienia. Pisaliśmy o przyprawie do rosołu, która szkodzi naszemu zdrowiu. Informowaliśmy też o spodziewanych cenach karpia.