Smakosze.pl Show-biznes od kuchni Najbardziej nieudana rewolucja w historii "Kuchennych rewolucji"
PAWEL SKRABA/East News

Najbardziej nieudana rewolucja w historii "Kuchennych rewolucji"

26 kwietnia 2021
Autor tekstu: Adam Moskal

Magda Gessler jest popularną restauratorką, która z powodzeniem prowadzi kilka bardzo dobrze prosperujących lokali. Jej program Kuchenne Rewolucje pozwala uzyskać pomoc właścicielom knajp, które nie radzą sobie w wyjątkowo trudnej branży gastronomicznej.

Jednym z odcinków Rewolucji, którzy przeszedł do historii programu, jest interwencja Magdy Gessler w bistro „Le Papillon Noir” , w którym właścicielka Justyna wykazała się wyjątkowym brakiem profesjonalizmu. Finalnie Gessler zrezygnowała z pracy w tej knajpie, gdyż została zbyt mocno poniżona.

Magda Gessler i jej najgorsza rewolucja

Pani Justyna zapragnęła mieć włoską restaurację, lecz w ostatnim momencie zdecydowała się na kuchnię francuską. Nazwa „Le Papillon Noir” czyli "Czarny Motyl", była tak naprawdę dziełem przypadku - w czasie gdy myślała nad nazwaniem swojej gastronomii, do pomieszczenia wleciał czarny motyl. Justyna uznała go za dobry omen.

Pomimo doskonałej lokalizacji w centrum Katowic, praktycznie żaden klient nie chciał wejść do „Le Papillon Noir”. Sama załoga lokalu przyznała, że żabie udka, czy duszone ślimaki nie wzbudzają w nich apetytu, a ewentualni goście zamawiali bezpieczne potrawy jak boeuf bourguignon. Dlatego o pomoc została poproszona Magda Gessler.

Magda Gessler (3).jpg
Fot. Shutterstock/Matthias Wehnert
Tak dobrych schabowych jeszcze nie jadłem. Musisz spróbować, to niebo w gębie

Rewolucja miała być zwykłą reklamą

Właścicielka od samego początku wykazywała się dużą dozą arogancji. Gdy Gessler weszła na kuchnię i skrytykowała brudny sprzęt, pani Justyna po prostu kupiła nowy - wyjaśniła, że nie chciało jej się dłużej borykać z męczącym problemem. Fani programu z pewnością do dziś pamiętają inne wypowiedzi, jakie padły przed kamerami.

Dalsza część tekstu pod filmem.

Jeśli masz ochotę na więcej ciekawych informacji, sprawdź inne nasze materiały. Przeczytaj ten artykuł, w którym wyjawiamy, co należy dodać do kapusty, aby po jej jedzeniu nie mieć przykrych wzdęć. W tym tekście zdradzamy najbardziej kontrowersyjne dania z całego świata, które mimo wszystko uznawane są za prawdziwe delikatesy.

Ja to zrobiłam tylko po to, żeby mieć reklamę. To jest mega promocja za darmo praktycznie. Zaraz nie wytrzymam i jej przypie****, przysięgam! Ona sobie zrobiła moim kosztem takie show, że ja nie wytrzymam - mówiła pani Justyna do ekipy filmowej.

Gessler nie wytrzymała

Po wielu przytykach i niemiłych odzywkach, Gessler zdecydowała się opuścić lokal i zrezygnować z dalszego przeprowadzania rewolucji. Brak zrozumienia, wywyższanie się i nieprzyjmowanie najzwyklejszej krytyki mogą wyczerpać cierpliwość nawet najbardziej spokojnej osoby.

Fani Kuchennych Rewolucji stanowczo stanęli po stronie Magdy Gessler i praktycznie jednogłośnie orzekli, że była to najgorsza rewolucja w historii show. Restauracja „Le Papillon Noir” została, według redakcji Viva, niedługo po nagraniach zamknięta.

Magda Gessler (2).jpg
Fot. Shutterstock/Matthias Wehnert
Czy w Wielką Sobotę obowiązuje post? Kościół mówi jasno. Wiele osób nie ma pojęcia
Zalej pora charakternym sosem. Ta surówka to mistrzostwo
Obserwuj nas w
autor
Adam Moskal

Wydawca serwisu Smakosze. Profesjonalnie kulinariami zajmuję się ponad cztery lata, lecz gotowaniem i pisaniem o jedzeniu interesuję się już od dzieciństwa. W swoich tekstach staram się zawrzeć najważniejsze informacje, które pozwalają ugotować przepyszne potrawy nawet laikom. To w kuchni zdobywam największe doświadczenie, tworząc dania z całego świata — od indyjskiego butter chicken, po polską pieczoną kaczkę z jabłkami. Wolny czas poświęcam na pływanie kajakiem po polskich jeziorach oraz odwiedzanie kolejnych ciekawych restauracji.

 

 

 

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy