Smakosze.pl Show-biznes od kuchni Najbardziej nieudana rewolucja w historii "Kuchennych rewolucji"
PAWEL SKRABA/East News

Najbardziej nieudana rewolucja w historii "Kuchennych rewolucji"

26 kwietnia 2021
Autor tekstu: Adam Moskal

Magda Gessler jest popularną restauratorką, która z powodzeniem prowadzi kilka bardzo dobrze prosperujących lokali. Jej program Kuchenne Rewolucje pozwala uzyskać pomoc właścicielom knajp, które nie radzą sobie w wyjątkowo trudnej branży gastronomicznej.

Jednym z odcinków Rewolucji, którzy przeszedł do historii programu, jest interwencja Magdy Gessler w bistro „Le Papillon Noir” , w którym właścicielka Justyna wykazała się wyjątkowym brakiem profesjonalizmu. Finalnie Gessler zrezygnowała z pracy w tej knajpie, gdyż została zbyt mocno poniżona.

Magda Gessler i jej najgorsza rewolucja

Pani Justyna zapragnęła mieć włoską restaurację, lecz w ostatnim momencie zdecydowała się na kuchnię francuską. Nazwa „Le Papillon Noir” czyli "Czarny Motyl", była tak naprawdę dziełem przypadku - w czasie gdy myślała nad nazwaniem swojej gastronomii, do pomieszczenia wleciał czarny motyl. Justyna uznała go za dobry omen.

Pomimo doskonałej lokalizacji w centrum Katowic, praktycznie żaden klient nie chciał wejść do „Le Papillon Noir”. Sama załoga lokalu przyznała, że żabie udka, czy duszone ślimaki nie wzbudzają w nich apetytu, a ewentualni goście zamawiali bezpieczne potrawy jak boeuf bourguignon. Dlatego o pomoc została poproszona Magda Gessler.

Młode ziemniaki gotuje się inaczej niż stare. Przez częsty błąd tracą cały smak

Rewolucja miała być zwykłą reklamą

Właścicielka od samego początku wykazywała się dużą dozą arogancji. Gdy Gessler weszła na kuchnię i skrytykowała brudny sprzęt, pani Justyna po prostu kupiła nowy - wyjaśniła, że nie chciało jej się dłużej borykać z męczącym problemem. Fani programu z pewnością do dziś pamiętają inne wypowiedzi, jakie padły przed kamerami.

Jeśli masz ochotę na więcej ciekawych informacji, sprawdź inne nasze materiały. Przeczytaj ten artykuł, w którym wyjawiamy, co należy dodać do kapusty, aby po jej jedzeniu nie mieć przykrych wzdęć. W tym tekście zdradzamy najbardziej kontrowersyjne dania z całego świata, które mimo wszystko uznawane są za prawdziwe delikatesy.

Ja to zrobiłam tylko po to, żeby mieć reklamę. To jest mega promocja za darmo praktycznie. Zaraz nie wytrzymam i jej przypie****, przysięgam! Ona sobie zrobiła moim kosztem takie show, że ja nie wytrzymam - mówiła pani Justyna do ekipy filmowej.

Gessler nie wytrzymała

Po wielu przytykach i niemiłych odzywkach, Gessler zdecydowała się opuścić lokal i zrezygnować z dalszego przeprowadzania rewolucji. Brak zrozumienia, wywyższanie się i nieprzyjmowanie najzwyklejszej krytyki mogą wyczerpać cierpliwość nawet najbardziej spokojnej osoby.

Fani Kuchennych Rewolucji stanowczo stanęli po stronie Magdy Gessler i praktycznie jednogłośnie orzekli, że była to najgorsza rewolucja w historii show. Restauracja „Le Papillon Noir” została, według redakcji Viva, niedługo po nagraniach zamknięta.

Źródło: viva.pl; tvn.pl

Szokująca sytuacja w przedszkolu. To straszne, co było w pierogach dla dzieci
Zdrowsza jest fasolka żółta czy zielona? Znamy odpowiedź, pora zakończyć odwieczny spór
Obserwuj nas w
autor
Adam Moskal

Redaktor serwisu Smakosze. Profesjonalnie kulinariami zajmuję się ponad półtora roku, lecz gotowaniem i pisaniem o jedzeniu interesuję się już od dzieciństwa. W swoich tekstach staram się zawrzeć najważniejsze informacje, które pozwalają ugotować przepyszne potrawy nawet laikom. To w kuchni zdobywam największe doświadczenie, tworząc dania z całego świata — od indyjskiego butter chicken, po polską pieczoną kaczkę z jabłkami. Wolny czas poświęcam na pływanie kajakiem po polskich jeziorach oraz odwiedzanie kolejnych ciekawych restauracji.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

 

 

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy