Naleśniki zrobisz bez jajek, mleka i mąki. Szkoda, że dopiero teraz poznałam ten przepis
Jak smakują naleśniki bez jajek, mleka i mąki? Okazuje się, że przepysznie! Koniecznie skorzystaj z tego przepisu. Zrobisz z nim idealne naleśniki. Nawet pierwszy się udaje.
Naleśniki bez wielu składników, ale pełne smaku
Naleśniki są jednym z bardziej lubianych dań . Szybkie w przygotowaniu i tak smaczne, że w mig znikają ze stołu . Jadamy je na słodko i w sposób wytrawny. Robimy zwykle z użyciem jajek, mleka i mąki. Okazuje się, że nawet te klasyczne produkty mogą być zbędne.
Jak smakują naleśniki bez jajek, mleka i mąki? Dzięki temu przepisowi wkrótce się o tym przekonasz . Jeden składnik zastępuje produkty potrzebne do przygotowania naleśników. To kasza gryczana, która pełna jest smaku i wartości odżywczych . Zrób z nią naleśniki i zjedz je z przyjemnością.
Jak zrobić naleśniki bez jajek, mleka i mąki?
Składniki:
- 1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej
- 2 szklanki wody
- 2 łyżeczki masła klarowanego
- szczypta soli
Przygotowanie naleśników zacznij już dzień wcześniej od zalania kaszy i zostawienia jej na noc. Na drugi dzień wlej szklankę wody, rozpuszczone masło klarowane i sól . Składniki zblenduj i dobrze rozgrzej patelnię.
Smaż naleśniki z dwóch stron na rumiany kolor. Jeśli masz patelnię, która nie zawiera powłoki nieprzywierającej, to użyj odrobiny oleju do smażenia . Danie możesz od razu podawać.
Naleśniki z kaszy gryczanej warte spróbowania
Naleśniki z kaszy gryczanej możesz jeść ze słodkim twarożkiem, owocami lub z dodatkiem miodu. Będą też wyśmienite ze szpinakiem i serem feta . Smaczne i bardzo zdrowe danie jest pyszną alternatywą dla tradycyjnych naleśników.
Przygotuj naleśniki, które zaskoczą niejednego smakosza. Każdy zapyta o przepis i poprosi o dokładkę. Polecamy wywiad z Emiliano Castagna o włoskiej Wielkanocy i pysznych potrawach. Pisaliśmy, jak zrobić piękne pisanki przy użyciu folii aluminiowej.