Smakosze.pl Przepisy Niewiarygodne z czym siostra Anastazja łączy kapustę. Takiej surówki nie zjecie w żadnej restauracji
canva/banedeki; Screen z filmu na kanale YouTube Wydawnictwo WAM

Niewiarygodne z czym siostra Anastazja łączy kapustę. Takiej surówki nie zjecie w żadnej restauracji

10 marca 2023

Surówka na bazie kapusty będzie smaczna i orzeźwiająca, jeśli dodacie do niej jabłko i ogórek. Dwa składniki stosowane przez siostrę Anastazję świetne podkreślają smak uwielbianego warzywa. Surówka bije na głowę kompozycje z najlepszych restauracji, a posmakuje nawet wybrednym.

Przepis na surówkę siostry Anastazji

Biała kapusta w towarzystwie świeżego ogórka i jabłka smakuje znakomicie. Prosty w wykonaniu i niesamowicie soczysty obiadowy dodatek przypadnie do gustu całej rodzinie.

Składniki:

  • około 500 g białej kapusty
  • 2 średnie jabłka
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 nieduża marchew
  • posiekany szczypiorek
  • sok z cytryny w ilości do smaku
  • sól i pieprz w ilości do smaku
  • oliwa z oliwek (opcjonalnie)
Chodakowska zdradziła przepis na odchudzającą sałatkę. W roli głównej zielone warzywo

Jak przygotować pyszną surówkę? Przepis siostry Anastazji jest niezawodny

Zaczynamy od starannego poszatkowania kapusty. Warzywo umieszczamy w dużej misce, a następnie obficie oprószamy je solą. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. W tym czasie puści soki i znacznie zmięknie.

Powstały płyn usuwamy. Dodajemy umyte, obrane i pokrojone w półplasterki jabłka oraz ogórek. Marchewkę także obieramy i ścieramy ją na tarce o mniejszych oczkach.

Dodajemy do surówki wraz ze szczypiorkiem. Na koniec kompozycję doprawiamy sokiem z cytryny oraz pieprzem. Warto też do niej dodać nieco oliwy z oliwek.

Z czym podać surówkę z ogórkiem i jabłkiem?

Rarytas zaproponowany przez siostrę Anastazje świetnie smakuje z każdym daniem mięsnym. Można go też z powodzeniem podać do dań warzywnych. Nie zawiera produktów odzwierzęcych, więc żadne modyfikacje w recepturze nie będą konieczne.

Na naszej stronie znajdziecie inne przepisy na świetne surówki. Koniecznie spróbujcie słodkiego połączenia selera i rodzynek . Być może zainteresuje was także prosty patent na colesława z czerwonej kapusty .

Surówka siostry Anastazji jest pyszna.png
canva/Olga Kriger
Żadna krajanka, żadne lane. Wachowicz serwuje rosół inaczej niż wszyscy
Tyle pieniędzy wyrzucasz, obierając 2 kg ziemniaków. Propozycja Ogińskiego jest nie do pobicia
Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy