Smakosze.pl Przepisy Nikt mi nie wierzy, że wlewam go do omletu. Wychodzi boski i idealnie puszysty
Fot. Shutterstock/JeannieR

Nikt mi nie wierzy, że wlewam go do omletu. Wychodzi boski i idealnie puszysty

6 września 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Omlety robisz od lat, ale z całą pewnością nigdy nie dodałaś tego składniku. Dzięki niemu będzie bardziej puszysty. Koniecznie sprawdź, jak je zrobić lepiej.

Omlet to najlepsza propozycja na śniadanie

Jeżeli zastanawiasz się, co zjeść na śniadanie, aby było pożywne i smaczne, to wybierz omlet. To najlepszy wybór. Jest pożywny i dostarcza niezbędnych wartości odżywczych. Dodatkowo robi się go bardzo szybko, więc zdążysz zjeść go przed wyjściem z domu.

Nie musisz się przejmować, że będą zbyt chude i mało sycące. Wystarczy, że zrobisz je z tym przepisem i dodasz jeden istotny składnik, który zmieni tradycyjne omlety nie do poznania.

omlet.jpg
Canva/@mauinow1
Ten doskonały przepis na śniadanie zdradził mi sąsiad. Już nie wyobrażam sobie innego posiłku rano

Co to za tajemniczy składniki?

Aby twoje omlety były bardziej puszyste i syte, musisz dodać jogurt typu skyr. Poprawi on ich konsystencję oraz dostarczy sporo potrzebnego białka. Będzie pysznie. Oprócz jogurtu przygotuj składniki z listy poniżej.

Składniki:

  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego skyr
  • 3 g proszku do pieczenia
  • 2 jajka

Przepis na pyszny omlet

Przygotowanie tego puszystego omletu zacznij od wbicia jajek do misk i. Wsyp proszek do pieczenia. Na końcu dodaj jogurt skyr . Za pomocą trzepaczki wmieszaj wszystkie składniki na jednolitą masę.

Na patelni rozgrzej odrobinę oleju lub oliwy. Wlej na nią masę z jajek i skyra. Równomiernie rozprowadź po powierzchni. S maż z dwustronnie do momentu przyrumienienia . Omlet gotowy. Możesz podawać go z owocami lub dobrymi wędlinami. Sprawdź, jak zrobić słone naleśniki na obiad oraz jaką ofertę promocyjną przygotował Lidl .

rozbijanie jajek.jpg
Canva/@Roxiller
Wlej mleko do kapusty i wstaw na 15 minut do mikrofali. Będziesz żałował, że nie znałeś tego wcześniej
Kup tanie mięso w Lidlu i pokrój w kostkę. Boski pomysł na szybki obiad powala na kolana
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy