Popularny tiktoker podsumował karierę Gessler. Padły mocne słowa. „Kojarzy się przaśnie"
Magda Gessler jest niekwestionowaną gwiazdą polskiej branży gastronomicznej. Właścicielka znanych restauracji, gwiazda, która nie raz z hukiem przeprowadza Kuchenne Rewolucje, po prostu osobowość telewizyjna. Jednak popularny tiktoker ostro podsumował gastronomiczną działalność Magdy Gessler.
Tiktoker uderza w Magdę Gessler
Popularny tiktoker, który w sieci działa jako Elitarny Łobuz, postanowił bliżej przyjrzeć się działalności Magdy Gessler . Mężczyzna nazywa się Tomasz Roy Szabelewski i wywodzi się z rodziny warszawskich przedsiębiorców. Tiktoker swój wywód o znanej restauratorce zaczyna od jej restauracji.
W filmiku opublikowanym na platformie TikTok powiedział:
Restauracje Magdy Gessler nie są nawet w pierwszej 30. najlepszych lokali w Warszawie. Wystarczy spojrzeć na przewodnik Michelin, który uwzględnia 19 lokali, ale żaden z nich nie należy do Magdy Gessler
Klienci nie są zadowoleni z jedzenia u Magdy Gessler?
Elitarny Łobuz w opublikowany filmiku przekonywał, że restauracje Magdy Gessler nie cieszą się dobrymi opiniami klientów. Tiktoker mówił:
Restauracje Magdy Gessler mają 4 gwiazdki w Google. Moda na te lokale minęła jakieś 15 lat temu, a więc zanim nakręcono pierwsze Kuchenne Rewolucje. Dlaczego Magda Gessler jest nadal królową polskiej gastronomii?
Z odpowiedzią tiktoker też zaraz pospieszył. Wyjaśniał, że gdy upadł w Polsce komunizm, w restauracjach bywało się bardzo rzadko. Jadano w domu. Jednak około 1990 roku zaczęły powstawać pierwsze restauracje z prawdziwego zdarzenia. Elitarny Łobuz powiedział:
Lata 90-te faktycznie należały w Warszawie do Magdy Gessler . Jej miejsce w panteonie polskiej gastronomii jest niezaprzeczalne. Jako pierwsza postawiła na polską i rosyjską kuchnię, ale wtedy wszyscy chcieli jeść pizze i hot-dogi
Mocne słowa tiktokera
Ten trend odwrócił się dopiero pod koniec lat 90-tych. Wówczas jak przekonuje Elitarny Łobuz Magda Gessler była wizjonerką. Jej restauracje były piękne. Tiktoker stwierdził:
Magda Gessler jako pierwsza zrozumiała, że restauracja to jest całe doświadczenie, to jest jedzenie, obsługa i wystrój. Jako pierwsza wprowadziła poetyckie nazwy dań.
W filmiku pojawiły się zarzuty wobec Magdy Gessler:
Magda Gessler się zatrzymała, nie rozwinęła. Dziś kojarzy nam się przaśnie, z parówkami besos. Klienci mają świadomość, że większość restauracji sygnowanych nazwiskiem Magdy Gessler nigdy do niej nie należało i nie należy.
Tiktoker podsumował:
Warszawski klient nie widzi w Magdzie Gessler rekina biznesu, tak jak ją widzi cała Polska. W Słodki Słony dostałem najgorsze pierogi mojego życia, zamówiłem też tort, w który nie było miejsca na świeczki urodzinowe. Kreatywność Magdy Gessler wzięła górę
Trzeba przyznać, że część zarzutów ma w sobie ziarno prawdy. Czy jednak znana restauratorka zasłużyła na aż taką krytykę? Ciekawi jesteśmy też, czy zdecyduje się na komentarz do całej sprawy. Wszak nie od dziś znana jest z ciętego języka.
Pisaliśmy o najlepszym patencie na kotlety schabowe. Podawaliśmy też wyjątkowy przepis na kotlety od Karola Okrasy.
Źródło: tiktok.com/elitarny.lobuz