Puszysty sernik z mlekiem i olejem. Lepszego w życiu nie jadłeś
Znamy najlepszy przepis na aksamitny sernik. Dzięki dwóm dodatkom będzie lekki i idealnie wilgotny. Apetyczne ciasto warto przygotować na spodzie z herbatników. Dzięki temu zyskamy nie tylko wyjątkowy smak deseru, ale także oszczędzimy sobie sporo pracy.
Sernik na mleku i oleju to najlepszy patent
Sernik przygotowany według poniższego przepisu jest wyjątkowo kremowy i wilgotny. Jego pałaszowanie to sama przyjemność. Każdy przy stole koniecznie będzie chciał poznać przepis na taki specjał. Nic dziwnego, gdyż to ciasto jest po prostu obłędne.
Przepis na delikatny i aksamitny sernik
Składniki:
- 1 duże opakowanie herbatników maślanych lub kakaowych
- 1 kg twarogu z wiaderka
- ½ szklanki oleju
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 1-2 szklanki cukru (zależnie od preferencji smakowych)
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 2 jajka
- 4 żółtka
- 2 szklanki mleka
- sok z ½ cytryny + skórka otarta z owocu
- kakao do dekoracji
Jak upiec pyszny sernik na mleku i oleju?
Przygotuj spód do sernika . W tym celu blaszkę o wymiarach 25 x 40 cm wyłóż papierem do pieczenia. Następnie w formie ułóż warstwę herbatników w wybranym smaku . Ciasteczka powinny ściśle do siebie przylegać .
Przygotuj masę serową na sernik . Twaróg przełóż do miski, dodaj do niego mleko, olej, żółtka, jajka i cytrynę. Po wymieszaniu wszystkich składników dosyp do nich cukier wanilinowy i taką ilość cukru, aby uzyskać optymalny dla siebie poziom słodkości . Na sam koniec do masy sernikowej dołóż budyń i połącz wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji .
Staranie wymieszaną masę na sernik delikatnie przełóż na spód z herbatników. Zrób to powoli, aby twaróg nie wypchnął ciasteczek ku górze. Na sam koniec wyrównaj powierzchnię ciasta .
Piekarnik nagrzej do 180 stopni C . Wstaw do niego sernik i piecz ok. 60 minut. Gotowe ciasto wystudź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika . Sernik podawaj po całkowitym ostygnięciu, udekorowany tak, jak lubisz . Niezwykły przepis na sernik Makłowicza zawiera w sobie zaskakujący składnik . Wiemy, jak popularne ciasto znosi mrożenie na potem .