Smakosze.pl Przepisy Pyszny sos chrzanowy zrobisz w mgnieniu oka. Ten przepis to najlepsza opcja dla zapominalskich
Fot. YouTube/HeniaFoksprzepismamypl

Pyszny sos chrzanowy zrobisz w mgnieniu oka. Ten przepis to najlepsza opcja dla zapominalskich

30 marca 2024

Sosu chrzanowego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Jest pysznym dodatkiem do mięs, wędlin i jajek. Dzięki temu przepisowi zrobisz go w mgnieniu oka i zdążysz przed Wielkanocą.

Najszybszy sposób na sos chrzanowy

Już jutro usiądziemy do wielkanocnego śniadania . W wielu domach trwają ostatnie przygotowania do świąt. Jeśli właśnie zorientowałeś się, że brakuje ci sosu chrzanowego , ale też czasu na jego przyrządzenie, to skorzystaj z przepisu Heni Foks . Jest bardzo prosty w przygotowaniu i potrzebujesz zaledwie kilku chwil, by go zrobić.

Warto to zrobić, bo efekt zachwyca. Apetyczny i wyrazisty w smaku sos chrzanowy będzie najlepszy na Wielkanoc. Z dodatkiem delikatnego jabłka i ostrego chrzanu zasmakuje domownikom . Dlatego nie czekaj i przyrządź sos chrzanowy . Przepis znajdziesz na kanale YouTube Henia Foks. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.

sos chrzanowy
Fot. YouTube/HeniaFoksprzepismamypl
Strzelczyk pokazał najlepszy patent na faszerowane jajka. W głowie się nie mieści co do nich dodaje

Jak szybko zrobić sos chrzanowy?

Składniki:

  • 2 jabłka
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki startego chrzanu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie sosu chrzanowego zacznij od pokrojenie w małą kostkę jabłek i jajek . Przełóż je do miski i dodaj pokrojone jajka na twardo . Dodaj majonez i chrzan.

Dopraw solą i pieprzem. Teraz wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Sos chrzanowy jest już gotowy. Możesz go schłodzić w lodówce przed podaniem.

Sos chrzanowy, czyli prostota i smak na talerzu

Sos chrzanowy z przepisu , który polecamy, jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Nawet jeśli brakuje ci czasu, to zdążysz z jego zrobieniem przed Wielkanocą . Kilka minut wystarczy, by pyszny dodatek do mięs i wędlin był gotowy.

Jest wyrazisty, ale i delikatny w smaku. Jabłko łagodzi nieco ostrość chrzanu . Całość smakuje wyśmienicie i na pewno będzie smakować każdemu podczas świąt wielkanocnych. Informowaliśmy o komunikacie, który Biedronka skierowała do klientów. Pisaliśmy o Magdzie Gessler, która wypunktowała błędy Polaków w gotowaniu.

sos chrzanowy
Fot. YouTube/HeniaFoksprzepismamypl

Źródło: YouTube/HeniaFoksprzepismamypl

Zdjęcia: screen YouTube/HeniaFoksprzepismamypl

Z tym przepisem zrobisz puszysty i mięciutki biszkopt. Zawsze się udaje, wystarczą 4 składniki
Kuchnia okiem Włocha, czyli Castagna o swojej książce i włoskiej Wielkanocy
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy