Strzelczyk pokazał najlepszy patent na faszerowane jajka. W głowie się nie mieści co do nich dodaje
Jajka faszerowane muszą znaleźć się na każdym wielkanocnym stole. Te z przepisu Tomasza Strzelczyka są nie lada specjałem. Zachwycają nie tylko smakiem, ale też wyglądem. Jeden dodatek zaskoczy każdego.
Strzelczyk pokazał swój patent na jajka
Tomasz Strzelczyk znany jest z tego, że na swoim kanale na YouTubie oraz w książkach kucharskich dzieli się przepisami na tradycyjne polskie przepisy. Tym razem przedstawił swój patent na faszerowane jajka. To jedno z tradycyjnych dań, które musi znaleźć się na świątecznym stole.
Jego przepis jest o tyle ciekawy, że użyte składniki sprawiają, iż danie smakuje wybornie, a wygląda jeszcze lepiej. Zresztą przekonasz się o tym sama, robiąc ja z przepisu, a następnie podają je na Wielkanoc. Wszyscy będą zachwyceni i w dodatku będą prosili o dokładkę.
Z tym przepisem zrobisz puszysty i mięciutki biszkopt. Zawsze się udaje, wystarczą 4 składnikiNie tylko jajka
Do przygotowania tego dania będą potrzebne nie tylko jajka i majonez, ale też inne składniki. Wszystkie potrzebne znajdziesz na liście poniżej. Nie ma ich wiele i wszystkie są łatwo dostępne, więc nie będziesz miała problemu ze znalezieniem ich w sklepie. Zerknij na listę, a za chwilę weźmiemy się za przygotowania.
Składniki:
- 6 jajek
- 30 g majonezu
- 15 g serka śmietankowego
- 1 mały burak
- 1 płat śledzia
- 1 czerwona cebula
- rzeżucha
- szczypior
- pieprz
- sól
Przepis na faszerowane jajka według Strzelczyka
Buraka zawiń w papier do pieczenia, a następnie w folię aluminiową. Włóż go do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Piecz go przez 1 godzinę. Upieczone buraku pozostaw do wystygnięcia, a następnie je obierz.
Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Gotowe obierz i przekrój na pół. Wyjmij z nich żółtka i przełóż je do miski. Przekrojone jajka ułóż na talerzu. Za pomocą widelca rozgnieć żółtka i dodaj startego na małych oczkach buraka. Wymieszaj i włóż majonez oraz serek śmietankowy. Dopraw pieprzem oraz solą. Wymieszaj składniki na jednolitą pastę.
Za pomocą rękawa cukierniczego nałóż pastę do ułożonych na talerzu białek. Śledzia pokrój w cienkie paski i ułóż je na wierzchu każdego jajka. Czerwoną cebulę posiekaj w cienkie piórka i posyp nimi cały półmisek. Na koniec przyozdób jajka drobno posiekanym szczypiorkiem oraz rzeżuchą i gotowe. Sprawdź przepis na zupę lepszą niż żurek oraz zobacz komunikat Biedronki.