Z tym przepisem zrobisz puszysty i mięciutki biszkopt. Zawsze się udaje, wystarczą 4 składniki
Idealny biszkopt musi być miękki i puszysty. Z tym przepisem na pewno ci się uda to osiągnąć. Doskonałe ciasto zrobisz tylko z czterech składników. Upiecz je i przekonaj się sama.
Biszkopt to podstawa
Biszkopt jest podstawą wielu ciast. Wykorzystasz go do stworzenia tortów i innych deserów, które tworzone są z kremu. Pomimo popularności i wielu zastosowań biszkoptu nie każdy wie, jak go zrobić, aby był odpowiednio wyrośnięty oraz miękki.
Na szczęście istnieje ten przepis. Z nim zrobisz doskonałe ciasto, które będzie świetną bazą dla innych pysznych deserów. Upiecz je z tym przepisem i przekonaj się sama.
Biorę karkówkę, nacieram i zapiekam. To moja ulubiona pieczeń, każdy prosi mnie o przepisBiszkopt z czterech składników
Biszkopt zrobisz bardzo szybko i tak, jak obiecałem nas początku, będziesz potrzebowała tylko 4 składników. Wszystkie są tak samo ważne, ale najważniejsze, żeby jajka były świeże. Sprawdź je przed wbiciem do miski. Wszystkie produkty znajdują się na liście poniżej.
Składniki:
- 5 jajek
- 160 g mąki
- 4 g proszku do pieczenia
- 220 g cukru
Przepis na puszysty biszkopt
Oddziel białka od żółtek. Białka przelej do miski, wsyp cukier, a następnie ubij na sztywno. Cały czas ubijaj i partiami dodawaj żółtka. Kiedy składniki połączą się w sztywną masę, wsyp mąkę oraz proszę do pieczenia.
Wymieszaj wszystkie składniki, aby otrzymać jednolitą i gęstą masę. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej gęstą masę i rozprowadź ją równomiernie. Biszkopt piecz przez 25 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku i gotowe. Sprawdź przepis na nietypową babkę oraz poznaj niezwykły sposób na obieranie jajek.