Gessler wytknęła Polakom najgorsze błędy w kuchni. Wiele osób wciąż je popełnia podczas gotowania
Gotowanie może być przyjemnością, ale i wyzwaniem. Bywa też pełne kulinarnych pułapek. Wie o tym doskonale Magda Gessler, która zwraca uwagę na błędy, które Polacy popełniają podczas gotowania. Czy ty też robisz takie błędy w kuchni?
Gotowanie to wyzwanie
Magda Gessler od lat gotuje, tworzy wyśmienite dania i prowadzi Kuchenne Rewolucje. Jest telewizyjną osobowością, która budzi kontrowersje. Znana restauratorka zwykle nie owija w bawełnę, co sądzi o kuchni i obsłudze gości. Pyszny smak, jakość i miła atmosfera w restauracji jest dla Magdy Gessler priorytetem. Teraz mówi otwarcie o błędach, które zdarza się popełniać Polakom podczas gotowania.
Robimy je wszyscy, a eliminacja tych potknięć, może dać tylko jeden efekt. Smak potraw będzie dużo lepszy, a jedzenie sprawi każdemu radość. Znana restauratorka w rozmowie z dziennikarzem magazynu Viva mówi o nagminnych błędach podczas gotowania. Filmik można zobaczyć na platformie Tiktok magazynu Viva. Stamtąd tez pochodzą niektóre zdjęcia i filmik użyte w artykule.
W moim domu ta sałatka to największy hit. Do tego robię ją dużo szybciej, niż jarzynowąMagda Gessler o błędach Polaków w kuchni
Uwielbiamy rosół, ale jego gotowanie może być nieco kłopotliwe. Magda Gessler zwraca uwagę na nagminny błąd. W rozmowie z dziennikarzem Viva na platformie TikTok mówi:
Dodajemy za dużo wody i zapominamy, że warzywa już ją mają. Powinno być mniej wody, czyli o 1/8 mniej wody niż wkładu
Jakie błędy popełniamy przy robieniu pierogów. Tu znana restauratorka mówi bez ogródek:
Dodajemy gorącą wodę, wrzątek i olej i to jest tragedia. Możemy dodać jajko, ale do kołdunów litewskich nie dodajemy nic poza ciepłą wodą i mąkę
Bigos i schabowe, czyli jak ich nie robić
Magda Gessler w filmiku opublikowanym na platformie TikTk magazynu Viva wspomniała też o błędach, które popełniamy podczas gotowania bigosu. Powiedziała:
Dodajemy nie kiszoną kapustę, tylko zakwaszaną octem
Również gotowanie barszczu czerwonego może być kłopotliwe. Magda Gessler mówi o powszechnym błędzie:
Dajemy za mało buraków i są one kiełbasiane, które nie nadają się do niczego. Nie mają czerwonego koloru, nie mają smaku. Powinny być czarne, polskie, a jak go przekroimy, to brudzi nam palce na czarno
Niestety Polacy popełniają też błędu podczas przyrządzania kotletów schabowych. Znana restauratorka mówi wprost:
Kupujemy schab z knura i go nie rozklepujemy, bo nam się nie chce. Niestety też go nie marynujemy, a warto to zrobić w mleku i cebuli
Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić białą kiełbasę w sosie chrzanowym na Wielkanoc. Podawaliśmy też pyszny sposób na zimne nóżki.
Źródło: TikTok/vivamagazyn