Tomasz Strzelczyk zna pyszny patent na bezmięsny obiad. Przygotowuje sos, który idealnie pasuje do ziemniaków i makaronu. Poznaj przepis znanego kucharza i wypróbuj recepturę we własnej kuchni.
Masz ochotę na smaczną i pożywną sałatkę? W takim razie poznaj przepis na znakomitą sałatkę z boczkiem w jeszcze lepszym sosie. Danie zjesz z prawdziwą przyjemnością, a recepturę polecisz znajomym.
MAX Premium Burgers po raz kolejny podnosi poprzeczkę w branży fast food, stawiając wyzwanienie tylko konkurencji, ale przede wszystkim sobie. 7 listopada zadebiutował nowy Burger Rywala, który oferuje wyjątkowe połączenie piklowanych papryczek jalapeño i kremowego sosu aioli.R ywal No. 2 jest dostępny w czterech wariantach: z wołowiną, wołowiną z bekonem, chrupiącym kurczakiem oraz roślinnym Plant Beef.
Tomasz Strzelczyk jest najwyraźniej mistrzem nie tylko gotowania, lecz także grzybiarstwa. Z lasu przyniósł niezwykły okaz. Siedzuń sosnowy, czyli inaczej kozia broda, to delikatesowy grzyb.
Chcesz przygotować sałatkę na Wszystkich Świętych? Dzięki temu przepisowi zrobisz pyszną, zdrową i kolorowa sałatkę. Nie zabraknie w niej warzywa, które jest prawdziwym skarbem jesieni. Sos z oliwy i miodu doda smaku.
Surówka z czerwonej kapusty to jeden z lepszych dodatków na obiad. Przygotowując ją z poniższym przepisem, będzie smakowała jeszcze lepiej. A to za sprawą sosu, z którym będzie wymieszana czerwona kapusta. Koniecznie wypróbuj surówkę w tej wersji, a prawdopodobnie już nigdy nie powrócisz do tej w tradycyjnym wydaniu.
Majonez zwykle trafia do sałatki jarzynowej i innych smakołyków. Nie cieszy się dobrą reputacją i traktowany jest jako produkt niezdrowy. Nie do końca tak jest, bo może być wartościowy dla naszego zdrowia, ale pod pewnymi warunkami.
Tomasz Strzelczyk na obiad ugotował danie niezwykłe. Przygotowany w łatwy sposób sos z jego przepisów podbije gusta każdego. Dlatego koniecznie wypróbuj sposób na danie, którym podzielił się kucharz, a nie pożałujesz.
Domowy majonez jest niezastąpiony. Z nim sałatka jarzynowa smakuje, że palce lizać. Teraz taki majonez zrobisz bez surowego jajka. Sposób może zaskoczyć, ale efekt jest pyszny i wart wypróbowania.
Zalewanie mięsa na gulasz bulionem lub wodą o nieodpowiedniej temperaturze to często popełniany błąd. Tego rodzaju potrawki, zwłaszcza w wersji niewegetariańskiej, należy dusić nie tylko długo, lecz także dobrze kontrolując temperaturę.
Sos grzybowy na obiad nie musi być trudny w przygotowaniu. Właśnie taki jest ten, który przygotujesz z tym przepisem. Potrzebujesz tylko pięciu składników, aby zrobić doskonałe danie, które zachwyci każdego. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak to zrobić.
Sezon na grzyby sprawił, że zamarzył mi się sos grzybowy. Zebrane maślaki wyglądały dorodnie i aż prosiły się, by wrzucić je na patelnię. Jednak potem jej zawartość już do niczego się nie nadawała. Dlatego każdemu radzę, by nie popełniali tego błędu, co ja.
Ten bardzo prosty w przygotowaniu ziołowy sos idealnie komponuje się z wieloma daniami, które często goszczą na naszym stole. Choć ma skomplikowaną nazwę – chimichurri – składa się z produktów, które niezwykle łatwo kupić.
Jesień to idealna pora na grzyby. Darów lasu zbieramy tak wiele, że później szukamy w pośpiechu przepisów na konserwację naszych zbiorów. Warto pamiętać, by unikać nieodpowiednich kombinacji.
Surówka colesław jest smaczna i pasuje do wielu dań. Z przepisu od znajomego kucharza zawsze wychodzi smaczna. Rodzina twierdzi, że nawet w restauracjach takiej nie podają. Sprawdźcie, co jest jej sekretem.
Zapiekane ziemniaki to jedna z klasycznych pozycji, jeśli chodzi o dodatki do głównych dań. Oto przepis na bogatą wersję takiego dodatku lub pełny tani obiad. Ziemniaki pod beszamelem wzbogacone o warzywa są świetnym i łatwym do odgrzania posiłkiem.
Gulasz wieprzowy jest ulubionym daniem Polaków. Niestety źle przygotowane mięso wyjdzie zbyt twarde. Istnieje sposób, aby to danie wyszło idealne. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak zmiękczyć mięso do gulaszu. Sposób jest banalny, a obiad wyjdzie przepyszny.
Rybę jadamy w piątek, ale warto częściej po nią sięgać. Smaczna i zdrowa będzie idealna na obiad. Pieczoną rybę w sosie i pod pierzynką z sera żółtego zrobisz w niezwykle prosty sposób. Ten przepis każdy powinien poznać.
Jakie przetwory przyrządzić z pomidorów? Warto wziąć przykład z kucharza Tomasza Strzelczyka i przygotować aromatyczny i dość pikantny sos rodem z Gruzji. Z dodatkiem papryki i czosnku przysmak podbije podniebienia każdego smakosza nie tylko zimą.
Jest stale obecny w naszych lodówkach. Niestety, po jakimś czasie staje się także rezydentem naszych arterii krwionośnych. Choć to tradycyjna pozycja kulinariów, lepiej ograniczyć jej obecność w potrawach.
Jeśli lubisz kotlety mielone, to pokochasz te z poniższego przepisu. Delikatne mięso otoczone pysznym sosem zawróci w głowie każdemu smakoszowi. Przygotowanie jest błyskawiczne, a do całego dania wystarczy raptem kilka składników. Koniecznie poznaj ten sposób na szybki obiad z mięsa mielonego
W Dino przeszli już samych siebie. To idealne miejsce, by zrobić zakupy przed ostatnim weekendem wakacji. Promocje, jakie przygotował sklep, naprawdę zachęcają. Co ciekawsze wymieniliśmy w poniższym tekście.
Sałatka to zawsze dobry pomysł. Dlatego koniecznie poznaj ten przepis i przygotuj taką, która zdeklasuje wszystkie, nawet te najpopularniejsze sałatki. Jej przygotowanie jest nieskomplikowane i zajmuje chwilę, a przez to zdążysz ją przygotować na dowolną okazję.
Ten przepis na niesłychanie efektowną przekąskę nie jest tak trudny, jak spektakularny jest jej widok. Ziemniaczane przekąski wzbudzą z pewnością podziw na imprezowym stole. A jeśli podane będą z odpowiednimi dipami, znikną dosłownie w chwilę.
Lubisz sałatki? Ja nie potrafię sobie ich odmówić. Ostatnio przyrządzam niezwykle prostą, za to wyjątkowo pyszną sałatkę. Układam składniki warstwowo, a danie prezentuje się tak, że każdy chce go spróbować.
Jak zrobić obiad, który pokocha cała rodzina? Wystarczy zajrzeć do tego przepisu. Dzięki niej zrobisz apetyczną zapiekankę kebab gyros z wyśmienitym sosem. Takie danie szybko zniknie z talerzy.
Zasmażka to dodatek wielu sosów i zup. Teraz możesz przygotować ją bez nadmiaru tłuszczu. Dzięki jednemu produktowi będzie nie tylko smaczniejsza, ale i mniej szkodliwa dla organizmu.
Lubisz pomidory? Teraz przyrządź je tak samo, jak ja. Pyszny sos nadaje tym warzywom znakomitego smaku i sprawia, że pomidory są wyjątkowo pyszne. Polecam każdemu ten prosty przepis, który warto wykorzystać w swojej kuchni.