Smakosze.pl Przepisy Tą gęstą zupą najesz się na wiele godzin. Cały sekret tkwi w mięsie, spróbujesz i podziękujesz
Fot. Canva/arfo

Tą gęstą zupą najesz się na wiele godzin. Cały sekret tkwi w mięsie, spróbujesz i podziękujesz

20 marca 2024

Zupa gulaszowa nasyci nawet największego głodomora. Jest niezwykle treściwa i pełna smaku. Przepis, który polecamy, zawiera też mięso, które sprawi, że zachwycisz się tą pożywną zupą gulaszową.

Zupa gulaszowa pełna smaku i podrobów

Wróciłeś zziębnięty i bardzo głodny do domu? Musisz zrobić jedno. Podgrzej zupę gulaszową, która błyskawicznie cię rozgrzeje i sprawi, że szybko zapomnisz o wilczym głodzie . Ta zupa pełna jest wyrazistego smaku, aromatycznych przypraw, ale o jej sytości decyduje mięso.

Ta doskonała zupa pełna jest podrobów. Znajdziesz w niej drobiowe żołądki, serca i wątróbki. Dzięki temu szybko się najesz i będziesz syty przez wiele godzin . Zupa gulaszowa pełna jest też pachnącej papryki, ziemniaków i czosnku. Ugotuj ją i ciesz się jej smakiem. Będzie smakować jak żadna inna zupa.

podroby
Fot. Canva/weeraa
Sałatkę jarzynową robię bez grama majonezu. Z tą mieszanką możesz jeść ją bez obaw o kalorie
Kupiłam za niecałe 7 zł. Płytki w kuchni i łazience lśnią jak nowe

Jak ugotować zupę gulaszową?

Składniki:

  • 300 g drobiowych żołądków
  • 300 g drobiowych serc
  • 300 g drobiowej wątróbki
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 marchewka
  • 2 papryki czerwone
  • 2 łyżki słodkiej papryki mielonej
  • 4 ziemniaki
  • 3 duże starte pieczarki (opcjonalnie)
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka chili
  • 2 litry wody

Przygotowanie zupy zacznij od duszenia w garnku posiekanej cebuli i marchewki. Dodaj słodką czerwoną paprykę i podroby . Mieszaj do czasu, aż mięso zmieni kolor. Dodaj mieloną paprykę i paprykę chili w proszku. Po chwili wlej wodę i dopraw solą i pieprzem.

Gotuj na małym ogniu, bez przykrycia do miękkości składników, szczególnie podrobów. Następnie dodaj ziemniaki, wrzuć posiekany czosnek i zagotuj . Możesz dodać też starte pieczarki. Następnie odstaw zupę z ognia. Możesz ją od razu podawać.

Zupa gulaszowa na zimną wiosnę

Zupa gulaszowa będzie wprost idealna na chłodne dni. Rozgrzeje, nasyci i doda energii. Dzięki niej przez długi czas nie poczujemy głodu. Warto wiedzieć, że ta zupa smakuje jeszcze lepiej po podgrzaniu. Ugotuj jej więcej i jedz ją do syta.

Dzięki podrobom zupa będzie wyjątkowo syta i smaczna. Przepis, który proponujemy, zapewni ci wyjątkowe wrażenia smakowe. Ugotujesz ją w prosty sposób i każdy chętnie skorzysta z dokładki. Pisaliśmy o smacznej zupie z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Podawaliśmy też przepis na wątróbkę z jabłkiem i sosem chrzanowym.

zupa gulaszowa
Fot. Canva/milanfoto
Zrób ciasto i przelej przez łyżkę cedzakową. Ktoś za ten patent powinien dostać nagrodę
Dodaj to do mięsa i wymieszaj. Z tym dodatkiem mielone są jeszcze bardziej soczyste, robię tak od lat
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy