Smakosze.pl Przepisy Takiej szarlotki jeszcze nie jedliście. Ma złocistą skórkę i deklasuje inne ciasta
YouTube/@Kirschnenko

Takiej szarlotki jeszcze nie jedliście. Ma złocistą skórkę i deklasuje inne ciasta

5 lutego 2024

Czy są tu smakosze szarlotki? Polecam wszystkim to pyszne ciasto. Wyróżnia się złocistą skórką i doskonałym smakiem. Znakomitą szarlotkę zrobisz raz- dwa dzięki temu przepisowi.

Szarlotka, która czaruje smakiem

Nie wiem, jak wy, ale ja uwielbiam szarlotkę. To pyszne ciasto potrafi nieźle uzależnić. Dzięki temu przepisowi szarlotka wychodzi niezwykle wilgotna, soczysta i po prostu rozpływa się w ustach.

Każdy, kto spróbuje tego wypieku, prosi o dokładkę szarlotki i przepis. Polecam to pyszne ciasto, które słynie ze złocistej skórki i smakuje najlepiej na świecie. Podobną recepturę znajdziesz na kanale YouTube Kirschnenko Kanal. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.

szarlotka
YouTube/@Kirschnenko
Jesz i chudniesz. Połącz ogórka z kilkoma składnikami, super smak, boskie efekty

Jak upiec szarlotkę ze złocistą skórką?

Składniki:

  • 3 jajka
  • 3 jabłka
  • 100 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 200 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 łyżek roztopionego masła
  • cukier puder
  • cynamon

Przygotowanie szarlotki zacznij od wbicia jajek do miski i ubicia ich z cukrem. Przesiej mąkę i proszek do pieczenia . Dalej miksuj i wlej roztopione masło. Wszystkie składniki dokładnie połącz i obierz jabłka. Pokrój je w średnią kostkę.

Formę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej pokrojone jabłka, wsyp 3 łyżki cukru, wymieszaj i oprósz cynamonem. Teraz wlej masę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35 minut.

Szarlotka, czyli złocisty przysmak na deser

Po upieczeniu ciasto wyłóż do góry dnem. Wstaw jeszcze do piekarnika na 3 minuty. Ten zabieg sprawi, że skórka będzie złocista i chrupiąca . Ta szarlotka smakuje po prostu obłędnie i jest bardzo prosta w przygotowaniu.

Z tym ciastem poradzi sobie nawet osoba, która stawia pierwsze kroki w kuchni. Szarlotka ma znakomity smak, złocistą skórkę i raz-dwa znika z talerzy. Podaj ją na zimowy deser. Pisaliśmy o tym, jak w prosty sposób zrobić ciasto Napoleona. Podawaliśmy przepis na delikatne naleśniki od Tomasza Strzelczyka.

szarlotka
YouTube/@Kirschnenko

Źródło: YouTube/@Kirschnenko

Zdjęcia: screen YouTube@Kirschnenko

Na brzuszek pusty placuszek z kapusty. Bajecznie tanie, pyszne danie
Zaczęło się z samego rana. Polacy ruszyli do Lidla w jednym celu
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy