Smakosze.pl Przepisy Ten krem z dyni robię bez blendera. Jesienią to numer 1 w moim domu
Fot. Canva

Ten krem z dyni robię bez blendera. Jesienią to numer 1 w moim domu

6 października 2024

Dynia pysznie smakuje jesienią. Dlatego każdemu polecam przepis na krem z dyni. Do jego przygotowania nie potrzebujesz blendera. Krem z dyni rozgrzeje, nasyci i zachwyci smakiem.

Krem z dyni bez blendera możliwy

Jesienią nie brakuje dyni w warzywniakach i supermarketach . Dlatego warto się w nią zaopatrzyć i zrobić znakomity krem z dyni . Zwykle potrzebny jest do tego blender, ale ten smaczny krem z dyni robię bez jego użycia. Wystarczy, że dynię zetrę na tarce . Do tej jesiennej zupy dodaję też serek topiony, który zapewnia kremowe wykończenie.

Krem z dyni doprawiam imirem, curry i pieprzem. Potrawa wychodzi pysznie, jest aksamitna, kremowa i pełna smaku. Taki efekt uzyskuję bez użycia blendera . Polecam tę zupę na jesienne dni. Wspaniale rozgrzewa i cieszy oczy pięknym kolorem. Poniżej znajdziesz przepis na krem z dyni.

tarta dynia
Fot. Canva/Qwart
Taką sałatkę podam w tym roku na Wszystkich Świętych. Jest lepsza niż jarzynowa

Jak zrobić krem z dyni bez użycia blendera?

Składniki:

  • ok. 1 kg dyni
  • 1 szklanka wody
  • imbir
  • curry
  • pieprz
  • vegeta
  • 2 kostki serka topionego
  • śmietana

Przygotowanie zupy zacznij od starcia dyni na tarce o średnich oczkach. Do garnka wlej wodę, dodaj vegetę i zagotuj . Przełóż teraz startą dynię, przykryj i gotuj do miękkości. Dopraw do smaku solą, pieprzem, curry i imbirem.

Teraz serek topiony włóż do miseczki i zalej odrobiną wrzątku. Dokładnie go rozetrzyj i przełóż do garnka z dynią. Wszystko gotuj jeszcze 5 minut . Dynia powinna się rozpaść i połączyć z innymi składnikami.

Krem z dyni, czyli smak jesieni na talerzu

Krem z dyni nalej do talerzy i ozdób śmietaną. Zupa będzie smakować z grzankami. Krem z  dyni wychodzi znakomicie i ma wyrazisty smak. Najlepiej smakuje w chłodne dni, bo rozgrzewa i syci.

Tę pyszną, jesienną zupę zrobisz bez użycia blendera. Jest prosta, szybka w przygotowaniu i pyszna . Często gotuję ją jesienią. Każdy, kto jej spróbuje, prosi o przepis, dlatego się z nim dzielę. Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić napój imbirowy, który wzmacnia odporność. Polecaliśmy przepis na pieczony schab z rozmarynem.

krem z dyni
Fot. Canva/voltan1

Źródło: siekierapojajach.blogspot.com

Co roku jesienią robię ciasto marchewkowe z przepisu Wachowicz. Jest najlepsze
Gessler dodaje do rosołu nietypowy składnik. Rozgrzewa i dodaje aromatu
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy