Smakosze.pl Przepisy Ten patent to hit. Ogórki małosolne będą gotowe już w 5 godzin
YouTube @jedzpysznie

Ten patent to hit. Ogórki małosolne będą gotowe już w 5 godzin

13 maja 2023
Autor tekstu: Aleksandra Proch

Ile czasu potrzeba, aby zrobić ogórki małosolne? Większość zapewne obstawiałoby kilka dni. Tymczasem uwielbiany przysmak zrobisz nawet w 5 godzin. Zdziwisz się, jakie to proste.

Ogórki małosolne jeszcze nigdy nie były tak szybkie do zrobienia

Ogórki małosolne zazwyczaj swoje muszą odstać. Zakłada się, że do jedzenia gotowe są po 2-3 dniach. Patent z kanału na YouTube @jedzpysznie, z którego pochodzą powyższe zdjęcia, udowadnia jednak, że nie jest to konieczne. Pyszne ogórki mogą być gotowe znacznie szybciej.

Przygotowanie błyskawicznych ogórków małosolnych nie jest trudnym zadaniem. Warzywa wystarczy oczyścić i dodać do nich przyprawy. Po kilku godzinach w lodówce chrupiący przysmak gotowy jest do pałaszowania. Nie ma lepszej i łatwiejszej metody na ogórki małosolne.

Zakupy w Biedronce zrobisz nawet w niedzielę. Uruchamiają specjalną funkcję

Przepis na szybkie i pyszne ogórki małosolne

Składniki:

  • 500 g ogórków gruntowych
  • 3 ząbki czosnku
  • kawałek chrzanu
  • kawałek kopru
  • 15 g soli

Jak zrobić najlepsze ekspresowe ogórki małosolne?

Ogórki umyj i poodcinaj z nich końcówki . Następnie warzywa poukładaj w plastikowym, szczelnie zamykanym pojemniku. Naczynie nie musi być bardzo duże, a ogórki możesz układać warstwami .

Do ogórków dodaj przyprawy . Dołóż obrane ząbki czosnku i pokrojony na kawałki chrzan. Całość przykryj koprem i posyp solą . Pojemnik szczelnie zamknij dedykowaną do niego pokrywką.

Potrząśnij pudełkiem, aby wszystkie składniki dobrze się wymieszały . Całość wstaw do lodówki. Co jakiś czas potrząsaj pojemnikiem z ogórkami małosolnymi . Po kilku godzinach chrupiące i soczyste warzywa gotowe będą do jedzenia . Mizeria z ogórków małosolnych to prawdziwy hit na wiosnę . Ogórki o orientalnym smaku dedykujemy miłośnikom charakternych potraw .

Źródło: YouTube @jedzpysznie

Wielu rodziców się wścieknie. W ostatniej chwili podnoszą ceny za komunijny „talerzyk"
Stosował 1 prostą zasadę i schudł w oczach. Czesław Michniewicz zmienił się nie do poznania
Obserwuj nas w
autor
Aleksandra Proch

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy