Smakosze.pl Przepisy To ciasto bez pieczenia robię co kilka dni. Zajmuje chwilę, a smakuje i wygląda jak z cukierni
Fot. YouTube/Ricette dolci

To ciasto bez pieczenia robię co kilka dni. Zajmuje chwilę, a smakuje i wygląda jak z cukierni

2 kwietnia 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Jeżeli uwielbiasz ciasta i nie masz zbyt wiele czasu na ich pieczenia, to musisz poznać ten przepis. Z nim zrobisz pyszny i słodki deser w mig. To ciasto bez pieczenia zachwyca wyglądem, a wszyscy mówią, że smakuje lepiej niż wszystkie kupne. Zrób i przekonaj się sama.

Najszybsze ciasto bez pieczenia.

To mój najlepszy sposób na szybki deser. Wszystko dlatego, że jest to przepis na ciasto bez pieczenia. A w dodatku smakuje wyśmienicie, moja rodzina mówi, że jest lepsze niż z cukierni.

Przepis, który poznasz za chwilę, jest tak łatwy i szybki, że ja robię to ciasto co kilka dni. Przyrządzam je zawsze, gdy mam ochotę na coś słodkiego. Wszystkie potrzebne składniki znajdują się na liście poniżej. Cała praca pójdzie jak z płatka.

oreo.jpg
Fot. YouTube/Ricette dolci
Te sklepy pozamrażały ceny produktów spożywczych. Pospiesz się z zakupami, to nie potrwa długo

Bez pieczenia dzięki składnikom

Ciasto bez pieczenia można stworzyć tylko dzięki odpowiednim składnikom. Dlatego zerknij na listę poniżej i sprawdź, co będzie ci potrzebne. Żadnego z nich nie pomijaj, bo wszystkie razem tworzą ten pyszny deser. Podobny przepis znajduje się na kanale Ricette dolci , skąd pochodzą zdjęcia umieszczone w tym artykule.

Składniki:

  • 50 g masła
  • 0,5 l mleka
  • 250 g serka mascarpone
  • 1 opakowaniu budyniu waniliowego
  • 2 opakowania ciastek Oreo
  • 1 opakowanie galaretki pomarańczowej

Przepis na ciasto bez pieczenia

Ciastka Oreo umieść w misce i zblenduj je na sypką masę . Przełóż je do okrągłej formy i ubij, aby stworzyć stabilny spód. Do garnka wlej mleko, wsyp budyń i ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

Do budyniu dodaj mascarpone i wymieszaj, aby składniki się ze sobą połączyły . Jednolitą, budyniową masę przelej foremki. Ciasto włóż do lodówki na 30 minut.

Na wierzchu ciasta ułóż kilka ciastek Oreo. Zrób to ja na zdjęciu poniżej. Wierzch ciasta zalej galaretką pomarańczową. Odstaw na 2 godziny do stężenia i gotowe. Sprawdź w jakich sklepach, nadal zapalisz taniej oraz dowiedz się, jak przyrządzić wątróbkę .

budyń.jpg
Fot. YouTube/Ricette dolci
Próbowałaś sałatki z mlecza? Śpiesz się, póki listki są młode
Zdziwiłem się, gdy znajoma powiedziała, że można mrozić żurek. Trzeba jedynie pamiętać o 1 ważnej zasadzie
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy