To najprostszy przepis na sernik, jaki znam. Nie pęka, nie opada i zawsze się udaje
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam sernik. Ta receptura jest niezwykle prosta, a efekt zdumiewa. Sernik z tego przepisu zawsze wychodzi i nigdy nie opada. Tak przygotowane ciasto wychodzi zawsze i każdemu.
Ten sernik zawsze wychodzi i pysznie smakuje
Sernik jest ciastem, który lubi wiele osób. Delikatny, kremowy i tak pyszny, że trudno mu się oprzeć. Można go robić z owocami, czekoladą i wieloma innymi dodatkami. Niestety zdarza się, że to ciasto nam nie wychodzi.
Opadanie i pękanie to powszechny problem podczas pieczenia sernika. Jak temu zaradzić? Warto skorzystać z tego przepisu na sernik. Dzięki niemu ciasto zawsze się udaje, nie pęka i nie opada . Wypróbujcie tę recepturę w swojej kuchni.
Jak upiec sernik?
Składniki:
- 1 kg sera z wiaderka
- 1 szklanka cukru
- garść rodzynek
- 5 jajek
- 5 dkg masła
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki mąki pszennej
- szczypta soli
- skórka pomarańczowa
Do jajek ubitych z cukrem dodajemy roztopione masło i dokładamy porcjami ser. Cały czas miksujemy . Następnie wsypujemy mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wrzucamy też skórkę pomarańczową.
Składniki miksujemy, dodajemy rodzynki i mieszamy. Ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około godzinę.
ZOBACZ: Z tą zupą jesienią nie mam nawet kataru. Sekret tkwi w kilku dodatkach
Prosty i pyszny sernik nigdy nie opada
Pamiętajmy, żeby ciasto studzić w otwartym piekarniku. Sernik możemy oprószyć cukrem pudrem lub zrobić polewę czekoladową . Ciasto zawsze pięknie wyrasta, nie opada i nie pęka. Dzięki temu przepisowi ciasto zawsze się udaje.
Sernik jest tak łatwy w przygotowaniu, że każdy może go upiec. Nawet osoba, która stawia pierwsze kroki w kuchni . Polecam przepis na sernik, bo ciasto wychodzi pyszne i ładnie wyrasta. Pisaliśmy jak zrobić sernik z przepisu babci. Podawaliśmy też prosty przepis na sernik z budyniem.