Smakosze.pl Show-biznes od kuchni Trudno uwierzyć, ile kosztują jajka faszerowane u Magdy Gessler
TRICOLORS/East News, canva/MarynaVoronova

Trudno uwierzyć, ile kosztują jajka faszerowane u Magdy Gessler

20 marca 2023
Autor tekstu: Magdalena Patacz

W restauracji Magdy Gessler pojawiło się świąteczne menu. Ceny wielkanocnego cateringu są bardzo wygórowane. Za 5 połówek jajek faszerowanych pieczarkami i koperkiem zapłacimy ponad 30 zł. O wiele taniej przygotujemy je samodzielnie.

Wielkanocny catering od Magdy Gessler

Magda Gessler jest właścicielką cukierni i kilku restauracji. Jej warszawski lokal U Fukiera znany jest z doskonale doprawionych i pysznych dań, ale też i z wysokich cen. Restauracja zajmuje się również przygotowywaniem świątecznych potraw na zamówienia.

Ze względu na zbliżającą się Wielkanoc, w menu u Fukiera pojawiły się już propozycje tradycyjnych dań. W restauracji kupimy przystawki, zimną płytę, dania główne i zupy. Wielkanocny catering z roku na rok jest niestety coraz droższy.

W ofercie od Magdy Gessler znajdziemy również jajka faszerowane, których cena kilkukrotnie przebija cenę jajek przyrządzonych samodzielnie. Ile kosztują jajka z pieczarkami i koperkiem U Fukiera?

Jak zrobić kremowy sernik, który nigdy nie pęka? Kluczowy jest 1 detal

Cena jajek faszerowanych u Fukiera zwala z nóg

W restauracji U Fukiera pojawiła się już oferta wielkanocna. Magda Gessler zdradza, że wszystkie dania przygotowywane są z najwyższą starannością i z najlepszych produktów. W wielkanocnym menu znalazły się między innymi jajka faszerowane z pieczarkami i koprem. 5 połówek kosztuje aż 35 zł, czyli 7 zł za sztukę.

W świątecznej, cateringowej ofercie znajdziemy również inne dania, między innymi jajka nadziewane szynką za 38 zł, pastę jajeczną za 33 zł, 900 ml żuru za 75 zł, czy babkę z bakaliami za 88 zł. W menu nie zabrakło oczywiście pieczonego mięsa, ryb, sałatek i ciast.

Jajka faszerowane pieczarkami zrobisz w domu za grosze

Jajka faszerowane pieczarkami zrobisz samodzielnie z kilku podstawowych składników. To proste, ale bardzo smaczne danie, które urozmaici zimną płytę na wielkanocnym stole.

Jeśli zechcesz przygotować 20 połówek podobnie faszerowanych jaj, oprócz 10 jajek potrzebować też będziesz ok. 50 dag pieczarek, 2 cebule i pęczek koperku. Za wyżej wymienione produkty zapłacisz ok. 22 zł. Tak więc domowa połówka jajka faszerowanego pieczarkami będzie Cię kosztować 1,10 zł, a nie 7 zł, jak z cateringu u Magdy Gessler. Czy jest sens przepłacać?

W tym artykule poznasz przepis na jajka faszerowane pieczarkami i koperkiem. Po czym poznać, że zakwas na żurek jest gotowy?

jajka faszerowane.jpg
canva/czarny_bez

Wyszedł rzadki i zwarzony? Nie wylewaj, domowy majonez da się uratować
Czy warto jeść pieczywo z głęboko mrożonego ciasta? Dietetyk rozwiał wątpliwości
Obserwuj nas w
autor
Magdalena Patacz

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy