Ugotowała fasolkę i dodała do mięsa. Powstał idealny obiad na lato
Nie masz pomysłu, co podać na obiad na upały? W takim razie musisz wypróbować przepis znaleziony w Internecie. Z połączenia fasolki i mięsa wyjdzie genialne danie, które zachwyci całą rodzinę. Wypróbuj sposób, a taki obiad będziesz przyrządzać przez całe lato.
Najlepszy obiad na upały
Przez Polskę przechodzi teraz fala upałów. Utrudniają normalne funkcjonowanie, a podczas ich trwania odechciewa się wszystkiego, nawet jedzenia. Na szczęście na kanale Obżarciuch w serwisie YouTube znaleźliśmy sposób, dzięki któremu przygotujesz obiad na upały.
Internauci twierdzą, że to genialny przepis, a fasolka nigdy nie smakowała lepiej.
Zrobiłam dzisiaj i wyszedł naprawdę porządny obiad - podzieliła się opinią pani Agnieszka.
Inna komentująca podzieliła się także swoją radą, dzięki której danie ma smakować jeszcze lepiej.
Taką fasolkę robiła dwa dni temu. Bardzo mi smakuje i polecam jeszcze posypać ją parmezanem - napisała pani Anna.
Fasolka z dodatkami
Głównym składnikiem tego dania jest fasolka szparagowa, ale tym razem dodatkiem do niej będzie mięso. Dzięki takiemu połączeniu stworzysz doskonałe w smaku danie, które podasz na obiad na upały. Jest lekkie, a przy tym sycące. Wszystkie produkty wraz z proporcjami umieszczono na liście poniżej. Przygotuj potrzebne składniki i przygotuj z nich danie. Zdjęcia w artykule pochodzą ze wspomnianego kanału Obżarciuch .
Składniki:
- 350 g fasolki szparagowej
- 500 g mielonego mięsa
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 pęczek natki pietruszki
- 400 g krojonych pomidorów z puszki
- 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 liść laurowy
- 3 ziarna ziela angielskiego
- olej
- pieprz
- sól
Przepis na obiad na upały
Odetnij końcówki fasolki i dokładnie ją wypłucz. Następnie umieść ją w garnku, zalej wodą i gotuj do miękkości. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojone składniki.
Na patelnię dodaj mięso. Wsyp pieprz, sól, majeranek, słodką paprykę oraz dodaj liść laurowy. Smaż, do momentu zarumienienia mięsa.
Do mięsa wlej pomidory z puszki. Całość duś pod przykryciem przez 15 minut. Wsyp posiekaną natkę pietruszki oraz odcedzoną fasolkę.
Wszystko razem dokładnie wymieszaj i gotowe . Takie danie podaj na obiad, a wszyscy będą nim zachwyceni. Sprawdź, jakie zalety ma kisiel oraz dowiedz się, co turyści zrobili w restauracji .