Smakosze.pl Przepisy Ugotowała fasolkę i dodała do mięsa. Powstał idealny obiad na lato
Fot. YouTube/Obżarciuch

Ugotowała fasolkę i dodała do mięsa. Powstał idealny obiad na lato

9 lipca 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Nie masz pomysłu, co podać na obiad na upały? W takim razie musisz wypróbować przepis znaleziony w Internecie. Z połączenia fasolki i mięsa wyjdzie genialne danie, które zachwyci całą rodzinę. Wypróbuj sposób, a taki obiad będziesz przyrządzać przez całe lato.

Najlepszy obiad na upały

Przez Polskę przechodzi teraz fala upałów. Utrudniają normalne funkcjonowanie, a podczas ich trwania odechciewa się wszystkiego, nawet jedzenia. Na szczęście na kanale Obżarciuch w serwisie YouTube znaleźliśmy sposób, dzięki któremu przygotujesz obiad na upały.

Internauci twierdzą, że to genialny przepis, a fasolka nigdy nie smakowała lepiej.

Zrobiłam dzisiaj i wyszedł naprawdę porządny obiad - podzieliła się opinią pani Agnieszka.

Inna komentująca podzieliła się także swoją radą, dzięki której danie ma smakować jeszcze lepiej.

Taką fasolkę robiła dwa dni temu. Bardzo mi smakuje i polecam jeszcze posypać ją parmezanem - napisała pani Anna.

fasolka.jpg
Fot. YouTube/Obżarciuch
Większość osób go pomija, a działa cuda na jelita. W czasach PRL ten deser zajadali wszyscy

Fasolka z dodatkami

Głównym składnikiem tego dania jest fasolka szparagowa, ale tym razem dodatkiem do niej będzie mięso. Dzięki takiemu połączeniu stworzysz doskonałe w smaku danie, które podasz na obiad na upały. Jest lekkie, a przy tym sycące. Wszystkie produkty wraz z proporcjami umieszczono na liście poniżej. Przygotuj potrzebne składniki i przygotuj z nich danie. Zdjęcia w artykule pochodzą ze wspomnianego kanału Obżarciuch .

Składniki:

  • 350 g fasolki szparagowej
  • 500 g mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 400 g krojonych pomidorów z puszki
  • 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • olej
  • pieprz
  • sól

Przepis na obiad na upały

Odetnij końcówki fasolki i dokładnie ją wypłucz. Następnie umieść ją w garnku, zalej wodą i gotuj do miękkości. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojone składniki.

Na patelnię dodaj mięso. Wsyp pieprz, sól, majeranek, słodką paprykę oraz dodaj liść laurowy. Smaż, do momentu zarumienienia mięsa.

Do mięsa wlej pomidory z puszki. Całość duś pod przykryciem przez 15 minut. Wsyp posiekaną natkę pietruszki oraz odcedzoną fasolkę.

Wszystko razem dokładnie wymieszaj i gotowe . Takie danie podaj na obiad, a wszyscy będą nim zachwyceni. Sprawdź, jakie zalety ma kisiel oraz dowiedz się, co turyści zrobili w restauracji .

gotowe dania na upał.jpg
Fot. YouTube/Obżarciuch
Do zupy ogórkowej zawsze dodaję ten składnik. Jest niezastąpiona na upały
Tak zachowali się goście nadmorskiej restauracji. Ludzie są oburzeni: „Szczyt bezczelności"
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy