Ułóż na cieście francuskim i zawiń w ten sposób. Najlepszy i najprostszy sposób na ciepłą kolację
Prosta kolacja na ciepło z tego przepisu jest nie do pobicia. To danie zachwyci każdego, a ty przygotujesz je w łatwy i szybki sposób. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak w kilka minut postawić na stole pyszny posiłek. Smak uzależnia tak bardzo, że będziesz robiła go znacznie częściej.
Doskonała prosta kolacja na ciepło
Ostatni posiłek w ciągu jest tak samo ważny, jak pierwszy. Szczególnie jeżeli jest to ta prosta kolacja na ciepło. Danie jest lekkie, a przy tym sycące i bardzo smaczne. Wystarczy jeden kęs, a domownicy zachwycą się jego smakiem i będą błagali o dokładki.
Na szczęście z tym przepisem przygotujesz je w łatwy i szybki sposób. O tym, jak przygotować kolację i co będziesz potrzebować, dowiesz się z dalszej części artykułu. Przepis na bazie ciasta francuskiego robi się błyskawicznie i wychodzi za każdym razem. Koniecznie wypróbuj go w swojej kuchni.
Prosta kolacja na ciepło z kilku składników
Danie, które przygotujesz na kolację oprócz doskonałego smaku, ma także tę zaletę, że nie potrzebujesz wielu składników do jego przygotowania. Wśród nich jest ciasto francuskie i kilka prostych dodatków. Znajdziesz je wszystkie na liście poniżej, ale oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by dołożyć do posiłku to, co akurat masz w lodówce. Zdjęcia ilustrujące pochodzą z kanału Smaczny.tv , który znajdziesz na YouTubie.
Składniki:
- 1 rolka ciasta francuskiego
- 100 ml sosu pomidorowego
- 100 g salami
- 150 g sera żółtego
- 1 jajko
Prosta kolacja na ciepło - przepis
Ciasto francuskie rozłóż na blacie. Od strony dłuższego boku podziel je na trzy równe części. Z jednej strony posmaruj je sosem pomidorowym. Ułóż tam po cztery plasterki salami. Ser zetrzyj na dużych oczkach tarki i ułóż go na wędlinie.
Następnie złóż przykryj składniki połową ciasta. Sklej boki. Kieszonki z ciasta umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Do miski wbij jajko i roztrzep je. Następnie posmaruj nim wierzch ciasta. Całość piecz w rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Gotowe danie podawaj z sałatką, a kolacja będzie udana.