Wsyp dokładnie jedno opakowanie do racuchów. Wyjdą puszyste jak chmurka
Do jedzenia racuchów nikogo nie trzeba przekonywać. Uwielbiamy to danie, a teraz zrobimy je puszyste jak nigdy dotąd. Wszystko dzięki produktowi, który wielu z nas ma już w swojej kuchni.
Racuchy budyniowe, czyli puszystość na talerzu
Racuchy słyną z pysznego smaku i są lubiane przez osoby w dosłownie każdym wieku . Z jabłkami lub bez nich zachwycają delikatnością. To danie rozpływa się w ustach i kojarzy się też z czasami dzieciństwa. Teraz można zrobić racuchy puszyste jak chmurka.
Jak uzyskać tak lekki efekt? To bardzo proste. Wystarczy wsypać budyń waniliowy do masy na racuchy. Danie wyjdzie puszyste jak nigdy wcześniej . Posypane cukrem pudrem lub z dodatkiem konfitur szybko zniknie z talerzy. Poniżej przedstawiamy przepis na racuchy budyniowe.
Jak zrobić racuchy budyniowe?
Składniki:
- 1 budyń waniliowy
- 1 ½ szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 2 łyżki cukru kryształu
- szczypta proszku do pieczenia
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie dania zacznij od wbicia jajek do miski, wsypania cukru pudru i cukru kryształu. Składniki utrzyj, a następnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem.
Wlej mleko i dokładnie połącz składniki. Racuchy smaż na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor. Posyp cukrem pudrem, podawaj z konfiturą lub twarożkiem.
Racuchy dla każdego łasucha
Racuchy budyniowe zachwycają puszystością i delikatnością. Smak wanilii w połączeniu z lekkością zrobi wrażenie na każdym łasuchu . Dlatego warto sięgnąć po ten przepis . Jest bardzo prosty i szybki.
Dzięki niemu każdy jest w stanie przygotować pyszne racuchy budyniowe . Będą idealne na obiad lub jako słodki podwieczorek. Polubi je cała rodzina. Pisaliśmy o tym, w jaki sposób schudła Doda. Polecaliśmy szybki sposób na pyszny obiad z piersi kurczaka.
Źródło: doradcasmaku.pl