Smakosze.pl Przepisy Wydrążam pomidory i wypełniam tą masą. W kilkanaście minut mam najlepsze śniadanie
Fot. YouTube/ZDROWEiSMACZNEprzepisy

Wydrążam pomidory i wypełniam tą masą. W kilkanaście minut mam najlepsze śniadanie

15 kwietnia 2024

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Przepis na pomidory wypełnione apetyczną masą jest prosty w przygotowaniu i pyszny. Zapewni energię na wiele godzin każdemu smakoszowi. To świetna alternatywa dla jajecznicy czy kanapek.

Śniadanie prostsze niż myślisz

Jadasz śniadania ? Warto wstać trochę wcześniej, by przyrządzić smaczne i pożywne śniadanie. Taki posiłek da nam paliwo do działania na wiele godzin .

Skorzystaj z tego przepisu i zrób śniadanie, że palce lizać. Zacznij od wydrążenia pomidorów, a następnie wypełnij je pysznym nadzieniem. Zaraz przekonasz się, jakie to proste. Podobny przepis możesz zobaczyć też na kanale YouTube Zdrowe i Smaczne Przepisy. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.

pomidory.jpg
Fot. Canva/PhotoMIX Company z Pexels
Ten prosty deser smażę zamiast klasycznych racuchów z jabłkami. Ledwie postawię go na stole, wszystko znika

Jak zrobić pomidory wypełnione apetyczną masą?

Składniki:

  • 3 pomidory
  • 2 jajka
  • szczypiorek
  • 50 g sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przygotowanie śniadania zacznij od pokrojenia pomidora w plastry i wydrążenia z nich środka . Miąższ posiekaj, dodaj pokrojony szczypiorek, zetrzyj ser na tarce i wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem, wbij jajka i znów wymieszaj.

Na patelnię wlej olej, ułóż wydrążone pomidory i wypełnij je przygotowaną masą. Smaż, aż masa się zetnie. Wierzch posyp startym parmezanem i gdy się roztopi, podawaj. Danie będzie smakować ze świeżym pieczywem.

Śniadanie smaczne i zdrowe na twoim stole

Tak przyrządzone śniadanie cieszy oczy i ładnie prezentuje się na talerzu. Przede wszystkim jest bardzo smaczne, pożywne i dostarcza niezbędnych wartości odżywczych . Taki posiłek zjesz ze smakiem, a każdy kto go skosztuje, poprosi o przepis.

Polecam każdemu tę prostą recepturę. Wystarczy kilka składników i niedużo czasu, by przyrządzić pyszne śniadanie . Będzie w sam raz na wiosenny poranek. Radziliśmy, jakiego produktu nigdy nie łączyć z zieloną herbatą. Podpowiadaliśmy też, dlaczego nie warto zbierać szumowin podczas gotowania rosołu.

śniadanie
Fot. YouTube/ZDROWEiSMACZNEprzepisy

Źródło: YouTube/ZDROWEiSMACZNEprzepisy

Zdjęcia: screen  YouTube/ZDROWEiSMACZNEprzepisy

Wachowicz robi najlepsze kotlety pożarskie. Ten patent to hit
Domownicy uwielbiają to ciasto. Smakuje lepiej niż z cukierni
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy