Wydrążam pomidory i zapiekam z tymi składnikami. Już cała rodzina wzięła ode mnie przepis
Kolacja z tymi zapianymi pomidorami będzie wyśmienita. To niezwykłe danie zrobisz w łatwy i przystępny sposób. Z pewnością będzie miłą odmianą od wyświechtanych kanapek. Sama się przekonaj, jakie to pyszne.
Mój ulubiony sposób na kolację
Kolacja nie musi być nudna. Szczególnie jeżeli podasz te zapiekane pomidory. Smakują doskonale i zupełnie inaczej niż sobie wyobrażasz. Mogą być zarówno przystawką, jak i daniem głównym.
Co szczególnie ważne potrawa jest syta, a przy tym bardzo lekka. Nie musisz się martwić, że pójdziesz spać ociężała. Poznaj przepis i przekonaj się sama jakie to doskonałe danie. Jest tak pyszne, że można je jeść codziennie.
Nie tylko pomidory, ale i dodatki
Potrzebnych składników jest naprawdę niewiele. Najważniejszym produktem są oczywiście pomidory. Najlepiej, kiedy będą duże, wtedy łatwiej je wydrążysz i nafaszerujesz. Resztę potrzebnych składników znajdziesz na liście umieszczonej poniżej. Możesz modyfikować je, w zależności od swoich preferencji i zawartości lodówki.
Składniki:
- 3 pomidory
- 6 jajek
- 100 g żółtego sera w kostce
- natka pietruszki
- szczypior
- pieprz
- sól
Przepis na zapiekane pomidory
Umyte pomidory przekrój na pół. N astępnie wydrąż z nich miąższ . Pomidory ustaw w formie do pieczenia.
Oddziel żółtka od białek. Wlej po jednym żółtku do każdej połówki pomidora. Przypraw je odrobiną soli oraz pieprzu.
Ser zetrzyj na dużych oczkach tarki. Posyp nim wierzch każdej połówki pomidora . Dodaj odrobinę posiekanej natki pietruszki oraz szczypioru.
Zapiekaj w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku, do momentu zarumienienia się sera i podpieczenia pomidora. Sprawdź przepis na doskonały krupnik oraz dowiedz się, która sieć sklepów jest najtańsza .