Żadne jabłko. Surówka z kapusty pekińskiej o wiele lepiej smakuje z tym owocem
Nie masz pomysłu, jaką surówkę podać na obiad? Poznaj przepis i przygotuj ją sama. Surówka z kapusty pekińskiej w połączeniu z nietypowym owocem nie ma sobie równych. Pasuje do wielu dań i co najważniejsze – smakuje każdemu. Od teraz będzie to twój ulubiony dodatek obiadowy.
Najlepsza surówka na obiad
Surówka jest nieodłącznym dodatkiem prawie każdego obiadu. Gospodynie codziennie starają się przygotować taką, która zaskoczy domowników, ale też taką, która będzie pasowała do wielu dań. Właśnie takie cechy posiada surówka z kapusty pekińskiej, która składa się z również z rzadko spotykanego dodatku.
Dzięki niemu smakuje naprawdę wyśmienicie, a w dodatku zupełnie odmiennie niż znana nam dotychczas surówka. Dowiedz się, o jaki składnik chodzi, a później zapoznaj się z umieszczonym w dalszej części przepisem . Efekt spodoba się wszystkim.
Surówka tylko z tym owocem
Surówka z kapusty pekińskiej zazwyczaj występowała z dodatkiem jabłka, ale tym razem zastąpi je inny owoc. Warzywo doskonale łączy się gruszką, która również nadaje całej kompozycji słodyczy oraz wyrazistości. Niezbędne będą także inne składniki. Wszystkie znajdziesz na liście umieszczonej poniżej. Sprawdź ją dokładnie i nie pomijaj żadnego produktu.
Składniki:
- ½ główki kapusty pekińskiej
- 1 gruszka
- 1 marchew
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka cukru
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka majonezu
- odrobina koperku
- pieprz
- sól
Surówka z kapusty pekińskiej – przepis
Kapustę dokładnie umyj, a następnie odsącz i drobno posiekaj. Marchew obierz, umyj i razem z umytą gruszką zetrzyj na dużych oczkach tarki. Składniki umieść w dużej misce i przypraw je solą i cukrem. Wymieszaj i pozostaw na godzinę.
Całość skropl sokiem z cytryny. Dodaj posiekany koperek, majonez, jogurt naturalny oraz pieprz. Wymieszaj wszystkie składniki i surówka gotowa.
Sprawdź także, co youtuber zastał w lokalu po Kuchennych Rewolucjach oraz dowiedz się, i le śledzie kosztują w tym roku .