Smakosze.pl Show-biznes od kuchni Zamiast w bułce tartej, opanierował schab w tym produkcie. „Świetnie to wygląda i smakuje”
Fot. YouTube/SprawdzamJak

Zamiast w bułce tartej, opanierował schab w tym produkcie. „Świetnie to wygląda i smakuje”

10 lipca 2024

Kotlet schabowy jest daniem, które wyjątkowo lubimy. Jadamy je na co dzień i od święta. O smaku kotletów decyduje też panierka. Jaka jest najlepsza panierka do schabowego? Sprawdził to popularny youtuber. Jeden produkt go urzekł. Warto go wypróbować.

Kotlet schabowy, czyli pyszny obiad

Jaki są ulubione dania Polaków? Można wymienić kilka potraw, a wśród nich zapewne znajdzie się kotlet schabowy . Lubimy jego smak i prostotę przygotowania. Mięciutkie mięso i panierka, która dodaje smaku, to jest właśnie to. Schabowego przyrządzamy zarówno w domu, jak i na wakacjach.

Znaczenie w tym popularnym daniu ma też panierka do kotleta schabowego . Zwykle mięso panierujemy w mące, jajku i bułce tartej . Natomiast znany youtuber postanowił wypróbować inny produkt do panierowania schabowego. Dymitr Błaszczyk z kanału Sprawdzam Jak postanowił wypróbować panko do schabowych.

kotlet schabowy
Fot. YouTube/SprawdzamJak
Przechowuję koperek metodą „odwróconego słoika”. Jest świeży aż przez 4 tygodnie

Najlepsza panierka do kotletów schabowych

Panko to japońska bułka tarta przygotowana z chleba. Używa się jej w kuchni azjatyckiej do panierowania smażonych dań . Panko występuje w dwóch odmianach. Biała jest robiona z chleba bez skórki, a jasnobrązowa z  chleba z skórką. Youtuber Dymitr Błaszczyk w panko panierował kotleta schabowego . W opublikowanym nagraniu na kanale YouTube Sprawdzam Jak powiedział:

Panko brzmi egzotycznie, ale to nic innego jak mielony na drobno chleb

Świetnie nadaje się do panierowania. Youtuber przekonywał:

Panko nadaje gigantycznej chrupkości. Stąd panko jest tak lubiane na całym świecie

Jak smakował kotlet schabowy panierowany w panko? Dymitr Błaszczyk był pod wrażeniem. Kotlet znakomicie prezentował się na talerzu.

Jak smakuje schabowy w panko?

Złocista panierka dokładnie pokryła mięso. Nie da się ukryć. Danie wyglądało apetycznie. Błaszczyk pokroił kotleta schabowego w panierce, skosztował i powiedział:

Bardzo chrupki, potężnie wręcz chrupki

Youtuber wyjaśniał:

Panierka idealnie nam przywarła, świetnie to wygląda i świetnie smakuje. Panierka jest mega chrupka, a mięso w środku pozostało bardzo soczyste

Która panierka do kotleta schabowego jest lepsza - klasyczna czy panko? Dymitr Błaszczyk stwierdził:

W panko daje 9/10 punktów. Taka panierka robi robotę

A Ty jaką panierkę wybierasz? Skusisz się na wersję w panko? Zapoznaj się także z innymi artykułami. Pisaliśmy o tym, jak najlepiej czyścić kurki. Podawaliśmy przepis na ogórki z selerem w słoikach.

kotlet schabowy
Fot. YouTube/SprawdzamJak

Źródło: YouTube/SprawdzamJak

Mama 5-raczków schudła 25 kg. Jej dieta budzi ogrom emocji
Ile soli powinno się sypać do ogórków małosolnych? Znamy najlepsze proporcje
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy