Zapomnij o pierogach ruskich. W maju zawsze robię taki farsz, każdy prosi o dokładki
Kiedy spróbujesz pierogów z tego przepisu, ruskie odejdą w niepamięć. Ich farsz jest smaczniejszy, a w dodatku lżejszy. Przez co idealnie sprawdzą się na ciepły maj. Zrób je według przepisu umieszczonego poniżej. Wszyscy będą nimi zachwyceni i z całą pewnością poproszą o dokładkę.
Te pierogi to doskonały wybór na maj
Pierogi to uwielbiane przez wszystkich danie. Dla wielu osób pierogi ruskie są najlepsze. Kiedy spróbują tych z przepisu , na pewno zmienią zdanie. Są one znacznie smaczniejsze, a w dodatku lekkie.
Wszystko za sprawą farszu, który składa się tylko z kilku składników i odrobiny przypraw. Zrób te pierogi na majowy obiad , a domownicy będą prosić, abyś robiła je częściej. Poznaj potrzebne produkty, przepis i wypróbuj go we własnym domu.
Z tymi składnikami farsz jest doskonały
Farsz, jak zaznaczyłem we wstępie, przygotowywany jest z kilku składników. Są tanie, a w dodatku tak powszechne, że może większość z nich znajdziesz wśród swoich kuchennych zapasach. Wszystkie umieszczono na liście poniżej. Sprawdź ją dokładnie i zaczynamy przygotowanie tych wybornych pierogów.
Składniki:
- 500 g mąki pszennej
- 30 g masła
- 250 ml gorącej wody
- 500 g ugotowanych ziemniaków
- 500 g białego sera
- 100 g świeżych liści szpinaku
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- pieprz
- sól
Przepis na pierogi lepsze niż ruskie
Do miski wsyp mąkę. Wlej gorącą wodę oraz roztopione wcześniej masło. Wymieszaj wszystkie składniki, a następnie zagnieć je na jednolite i gładkie ciasto. Odstaw je na pół godziny i przygotuj w tym czasie farsz.
Obraną cebulę i czosnek drobno posiekaj w kostkę. Liście szpinaku umyj, osusz i również drobno posikaj. Na patelni rozpuść odrobinę masła i zeszklij cebulę oraz czosnek. Następnie dodaj szpinak i smaż do momentu zwiędnięcia liści.
Ziemniaki wraz z serem przeciśnij i przełóż do miski. Przełóż do niego również podsmażony z cebulą szpinak. Całość dobra pieprzem oraz solą i dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.
Ciasto podziel na cztery części. Każdą z nich rozwałkuj na cienki placek i za pomocą szklanki wytnij z niego okręgi. Na każdy z nich nakładaj łyżkę farszu, następnie sklej krawędzie pierogów, tworząc ozdobny wzorek. Pierogi gotuj we wrzątku do momentu wypłynięcia i gotowe. Sprawdź, co przygotowało dla klientów Dino oraz dowiedz się, co jeszcze zrobisz z rabarbaru .