Smakosze.pl Przepisy Zapomnij o zwykłej jajecznicy. Ten dodatek czyni cuda ze smakiem
Screen z filmu na kanale YouTube keto_latwizna

Zapomnij o zwykłej jajecznicy. Ten dodatek czyni cuda ze smakiem

18 kwietnia 2023

Jajecznica może być jeszcze lepsza. Dodając do jajek wędzony twaróg, uzyskamy niesamowicie sycące i aromatyczne danie. Wykonanie jest bardzo proste, a będzie idealne o poranku. Spróbujecie?

Przepis na jajecznicę z wędzonym twarogiem

Pyszna białkowo-tłuszczowa wersja klasycznej potrawy pomoże wam dobrze zacząć dzień. Zrobienie zajmuje zaledwie kilka chwil, a smak i aromat skuszą nawet wybrednych.

Składniki:

  • 3 dużej jaja
  • 80-100 g twarogu wędzonego
  • 50 g boczku
  • 15 g masła klarowanego
  • pieprz w ilości do smaku
  • szczypiorek do posypania
Najlepsza, kultowa surówka z kiszonych ogórków. Pasuje do każdego obiadu i nigdy się nie nudzi

Jak zrobić znakomitą jajecznicę? Z wędzonym twarogiem smakuje idealnie

Do miski wbijamy jaja i roztrzepujemy je widelcem. Kruszymy twaróg i ponowie starannie mieszamy. Doprawiamy całość pieprzem. Boczek kroimy w niewielką kosteczkę.

Wrzucamy go na patelnię z porcją rozgrzanego masła klarowanego i rumienimy. Wlewamy masę jajeczną i smażymy, od czasu do czasu mieszając, by nie jajecznica przywarła.

Jak podać jajecznicę z wędzonym twarogiem?

Ściętą według upodobań potrawę należy zaserwować od razu po zdjęciu z patelni. Koniecznie ze świeżym pieczywem. Posypana szczypiorkiem będzie smakowała doskonale. Można też podać do niej pomidorki koktajlowe.

Na naszej stronie znajdziecie inne pomysły na smakowitą jajecznicę. Szczególnie polecamy wersję z dodatkiem boczników — jest bardzo sycąca, a jednocześnie dość lekka. Spróbujcie też koniecznie jajecznicy z brokułami — przyjemnie chrupie i wspaniale się prezentuje.

Źróło: YT/keto_latwizna

Przenigdy nie wyrzucaj przejrzałych bananów. Zrobisz z nich lody, a ze skórki nawóz
Niewiarygodne czym siostra Anastazja nadziewa pierogi. Lekki farsz ma obłędny smak
Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy