Smakosze.pl Przepisy Zawsze dodaję kilka kropli tego soku do jajecznicy. Wychodzi idealna w smaku
Fot. Canva/JackF

Zawsze dodaję kilka kropli tego soku do jajecznicy. Wychodzi idealna w smaku

15 kwietnia 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Jajecznica to dla wielu doskonałe danie na śniadanie. Nie każdy jednak wie, że dzięki jednemu dodatkowi może być jeszcze smaczniejsza. Dodaj tylko kilka kropel i zachwyć się nieznanym wcześniej smakiem jajecznicy. Smakosze będą zachwyceni.

Jajecznica idealna na śniadanie

Najlepszym pomysłem na śniadanie jest jajecznica. Jej przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a w dodatku syci na długo i pozwala dobrze funkcjonować od samego rana. Nic więc dziwnego, że tak wielu smakoszy sięga po ten posiłek.

Nie każdy jednak wie, że da się poprawić i tak już, dość dobry posiłek. Wystarczy dodać do niego kilka kropel jednego składnika, a będzie wyborna. Sprawdź, co to za składnik i zaskocz swoich domowników.

smażnie jajecznicy.jpg
Fot. Canva/MSPhotographic
Nigdy nie wyrzucaj tej części rzodkiewki. Jest pełna wartościowych składników, warto to wykorzystać

Nie może zabraknąć tego składnika

Podczas przygotowania jajecznicy nie możesz zapomnieć o tym składniku. Dzięki niemu będzie smakowała doskonale, a dodatku na pewno masz go w swojej kuchni. Jest nim cytryna, a dokładnie jej sok.

Zdziwiona? Ja też byłem, ale zaryzykowałem, dodałem i zachwyciłem się jej smakiem. Też spróbuj, a na pewno się nie zawiedziesz. Jest po prostu idealna. Poniżej zdradzę ci, jak dokładnie to zrobić. Sposób jest banalnie prosty.

Kiedy dodać sok z cytryny?

Wiesz już, co koniecznie musisz dodać do swojej jajecznicy, aby była jeszcze lepsza, ale pewnie zastanawiasz się jeszcze, w którym momencie to zrobić. Już wyjaśniam.

Sok z cytryny należy wlać chwilę po tym, jak wlejesz masę jajeczną na rozgrzaną patelnię. Kwas cytryny opóźni ścięcie się białek, a dzięki temu jajecznica oprócz tego, że będzie smaczne, będzie także puszysta. Wypróbuj ten prosty patent i zaskocz sama siebie.

sok z cytryny.jpg
Fot. Canva/antaom
Henia pokazała przepis na sernik „Rafa koralowa”. Jest po prostu wyśmienity
Wachowicz robi najlepsze kotlety pożarskie. Ten patent to hit
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy