Smakosze.pl Przepisy Zrobiłem te parówki raz i teraz nie mam chwili spokoju. Domownicy proszą mnie o nie niemal codziennie
YouTube/@Obżarciuch

Zrobiłem te parówki raz i teraz nie mam chwili spokoju. Domownicy proszą mnie o nie niemal codziennie

24 lutego 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Istnieje idealny przepis na kolację i masz go właśnie przed oczami. Moja rodzina uwielbia parówki z tego przepisu tak bardzo, że mogliby jeść je codziennie. Przekonaj się sama, co to za niesamowite danie. Gwarantuję, że będziesz wracać do tego przepisu.

Danie idealne na kolacje

Jakiś czas temu z ciekawości zrobiłem parówki z piekarnika. Poczęstowałem rodzinę na kolację. Na moje nieszczęście smak zachwycił ich tak bardzo, że teraz domagają się tych parówek prawie codziennie.

Wcale się im nie dziwię, bo stanowią ciekawą propozycję na kolację. Zresztą, zrób je sama z przepisu poniżej i przekonaj się. Pamiętaj, tylko aby kupić parówki z największą zawartością mięsa. Kiedy masz już wszystkie składniki, zrobienie tej kolacji zajmuje jedynie chwilkę.

Projekt bez nazwy-3.jpg
Canva/@Stefan Ionita's Images
Znajoma kucharka zdradziła, że nie daje budyniu do szarlotki. Zastępuje go innym składnikiem, efekt powala

Parówki i coś jeszcze?

Parówki to główny składnik tego dania na kolację, ale nie najważniejszy. Liczą się także dodatki. To z nich bierze się ten niezwykły smak. Wszystkie potrzebne składniki znajdziesz na liście poniżej. Nie pomiń żadnego z nich. Podobny przepis znajdziesz na kanale Obżarciuch, skąd pochodzą zdjęcia umieszczone w tym artykule.

Składniki:

  • 10 parówek
  • 5 ogórków konserwowych
  • 1 papryka
  • 150 g żółtego sera w kawałku

Przepis na parówki z piekarnika

Zacznij od umycia papryki. Następnie pokrój ją w drobną kostkę . Ogórki konserwowe pokrój w taki sam sposób jak paprykę. Ser żółty zetrzyj na dużych oczkach tarki .

Wszystkie składniki umieść w misce i wymieszaj. Parówki natnij od jednego końca do drugiego . Zobacz, jak to zrobić na zdjęciu poniżej.

Farsz z warzyw i sera upchaj w naciętych parówkach . Następnie umieść je w naczyniu żaroodpornym. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut .

Wołaj rodzinę i podaj im te niezwykłe parówki na kolację. Szybko znikają? Sprawdź, w jakim sklepie nie zapłacisz kartą oraz dowiedz się, co musisz dodać do racuchów, aby były lepsze .

nacinanie parówek.jpg
YouTube/@Obżarciuch
Czy z tej mąki będzie chleb? Sprawdziłam gotową mieszankę do przyrządzania pieczywa
W tych sklepach nie zapłacisz kartą. Wielka awaria terminali. „Płatność tylko gotówką"
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy