Babcine naleśniki z białym serem. 1 przyprawa i 1 czynność zapewniają im niepowtarzalny smak
Pomysł na szybki i sycący posiłek? Koniecznie przygotuj naleśniki z białym serem według babcinej receptury. Babcia do nadzienia dodaje cynamon. Gotowe naleśniki podgrzewa nie na oleju, a na maśle klarowanym, co podkreśla smak całej potrawy.
Naleśniki nadziej z białym serem. Nie ma lepszego dodatku
Naleśniki są świetnym pomysłem na śniadanie na słodko, obiad lub podwieczorek dla całej rodziny. Placki są cienkie, delikatne, waniliowe. Podane z twarogiem doprawionym cynamonem smakują obłędnie.
Naleśniki z twarogiem są niezwykle sycące i dostarczą nam energii na wiele godzin. Babcia słodkie placuszki smaży na maśle klarowanym. W ten sposób dodaje im niepowtarzalnego aromatu.
Ciasto na naleśniki nie może być ani za rzadkie, ani za gęste. Powinno być lejące i łatwo rozprowadzać się po patelni. Wtedy placki wyjdą cienkie, delikatne i rumiane. Naleśniki smażymy na małej ilości tłuszczu.
Babciny przepis na pożywne naleśniki
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- szklanka mleka
- szklanka wody gazowanej
- opakowanie cukru z wanilią
- 2 jajka
- masło klarowane do smażenia
Dodatkowo:
- 250 g białego sera
- 4 łyżki śmietany 18%
- 3- 4 łyżki cukru
- mielony cynamon do smaku
Jak zrobić naleśniki z białym serem i cynamonem?
Przygotuj ciasto: mąkę wsyp do miski. Wlej mleko, wbij jajka i wsyp cukier z wanilią . Całość miksuj na wysokich obrotach, dolewając wodę gazowaną. Gdy ciasto będzie miało lejącą konsystencję, odstaw je na 20-30 minut.
Przygotuj nadzienie: twaróg wymieszaj ze śmietaną i cukrem. Dopraw do smaku cynamonem. Naleśniki posmaruj przygotowanym farszem, złóż na cztery lub zwiń w rulon i podsmaż na rozgrzanym maśle.
Pomysł na równie smaczne dania? Racuchy z jabłkiem i placki twarogowe . Słodkie obiady pokocha cała rodzina.