Smakosze.pl Przepisy Buraczki do mielonych siostry Anastazji są niemal legendarne. 1 składnik może zaskoczyć
Materiał YouTube z kanału Kulinarne przygody / Wydawnictwo WAM

Buraczki do mielonych siostry Anastazji są niemal legendarne. 1 składnik może zaskoczyć

11 listopada 2023

Buraczki od siostry Anastazji to dosłownie niebo w gębie. Smakują wspaniale z kotletami mielonymi i zachwytów nad nimi nie ma końca. Wszystko dzięki 1 składnikowi, który siostra dodaje podczas przyrządzania buraczków. Polecamy legendarny przepis na ten  wyśmienity dodatek do dań obiadowych.

Skosztuj buraczków od siostry Anastazji

Buraczki od siostry Anastazji to już legendarny smak. Siostra doskonale zna się na przyrządzaniu przetworów i wybornie gotuje . Buraczki według jej przepisu będą pysznym uzupełnieniem kotletów mielonych lub smażonej ryby. Do tych dań pasują jak ulał.

Buraczki od siostry Anastazji swój smak zawdzięczają składnikowi, który może nas zaskoczyć. Chodzi mianowicie o wino. Dzięki niemu rozpływają się po prostu w ustach . Polecamy legendarną już recepturą na znakomite buraczki. Przyrządź je w swojej kuchni.

buraki
Canva/Anna Shepulova
Wachowicz zapieka gołąbki w staropolskiej zupie. Wypróbujesz i już nie wrócisz do sosu pomidorowego

Jak zrobić buraczki od siostry Anastazji?

Składniki:

  • ½ kg buraków
  • słoik chrzanu
  • 4 łyżki czerwonego wina
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Buraki dokładnie myjemy, ale ich nie obieramy. Wkładamy do wysokiego garnka i zalewamy wodą, tak by były nią przykryte. Gotujemy, aż będą miękkie. Następnie przecedzamy i odstawiamy do wystygnięcia.

Gdy wystygną, obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy czerwone wino, chrzan, sok z cytryny, sól i pieprz . Wszystko dokładnie mieszamy. Nasze buraczki są już gotowe do podania.

Buraczki z winem zachwycą smakiem

Tak przyrządzone buraczki są idealne do kotletów mielonych z ziemniakami. Będą pasować też do innych mięs, smażonej ryby oraz do wędlin . Potrawy dzięki nim nabiorą wyrazistości i wyjątkowego smaku. Ten przepis od siostry Anastazji stał się już kulinarnym hitem.

Warto jeść buraczki też dla zdrowia. Pozytywnie wpływają one na pracę układu krwionośnego, mięśniowego i mózgu. Poprawiają też pamięć i wzmacniają kości oraz zęby. Dlatego jedzmy buraczki na zdrowie. Pisaliśmy o buraczkach zasmażanych od Magdy Gessler. Radziliśmy, jak przyrządzić buraczki z przepisu Ewy Wachowicz.

buraczki
Canva/Nikolay_Donetsk

Źródło: haps.pl

Kroję pora i zasypuję tym składnikiem. Ten syrop ma 100 razy lepsze działanie niż z cebuli lub imbiru
Wlej na patelnię 1 łyżkę tego napoju, a potem dodaj jajka. Jajecznica wyjdzie lepsza niż na maśle
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy