Wachowicz robi buraczki inaczej niż wszyscy. Pomija 1 czynność i dodaje wyrazisty sos
Ewa Wachowicz przyrządza buraczki do obiadu inaczej niż wszyscy. Nie gotuje ich, tylko ściera surowe, a zamiast octu dodaje świeży czosnek, sok z cytryny oraz musztardę. Sos dodaje burakom charakteru i wyraźnego smaku. Tak przygotowane buraczki będą pysznym dodatkiem do obiadu.
Na stronie ewawachowicz.pl znajdziemy wiele kulinarnych inspiracji. To oficjalna strona Ewy Wachowicz, na której dzieli się przepisami na pyszne dania główne, zupy i ciasta. To właśnie z tej strony pochodzi przepis wykorzystany w artykule. Buraczki przyrządzone według Wachowicz rozpływają się w ustach.
Ewa Wachowicz do tartych warzyw dodaje sos przygotowany na bazie czosnku, musztardy i soku z cytryny. Dodaje też do niego oliwę z oliwek, która nadaje odpowiedniej konsystencji. Sos dodaje buraczkom wyraźnego smaku i charakteru.
Buraczki z aromatycznym sosem będą pysznym dodatkiem obiadowym. Podamy je z mięsem pieczonym, smażonym i gotowanym. Żeberka wieprzowe, czy kultowe mielone będą smakować obłędnie w towarzystwie tej surówki. Buraczki warto podać również do pieczonej kaczki i indyka.
Wyśmienite buraczki do obiadu od Ewy Wachowicz
Składniki:
4 buraki
2 jabłka
szczypiorek
Składniki na sos:
3 ząbki czosnku
sok z połowy cytryny
łyżeczka musztardy
sól
szczypta cukru
oliwa z oliwek
Buraczki z wyrazistym sosem. Przepis krok po kroku
Na początku przygotuj sos: czosnek przeciśnij przez praskę, przełóż do słoiczka. Dodaj musztardę, sok z cytryny i dokładnie wymieszaj. Następnie dolewaj oliwę z oliwek, żeby sos nabrał odpowiedniej konsystencji. Dopraw solą i cukrem.
Buraki i jabłka obierz i zetrzyj na tarce, przełóż do miski. Wlej sos, dokładnie wymieszaj. Buraczki udekoruj posiekanym szczypiorkiem i podaj, smacznego.
Wachowicz przyrządza dorsza inaczej niż wszyscy. Ryba zachwyca smakiem. Wyrzucasz obierki z ziemniaków? Możesz wykorzystać je w kuchni i przygotować pyszne danie. W tym artykule poznasz sposób Ewy Wachowicz na obierki po ziemniakach.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Koniec z mięsem mielonym i ryżem. Chłopska wersja gołąbków jest o niebo lepsza
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama
Źródło: ewawachowicz.pl